Prva liga košarkaša

Centar Kvarnera 2010 uoči derbija s Osječanima: “Pokazat ćemo navijačima da smo vrijedni podrške”

Katarina Blažević

Marjan Čakarun/Foto PIXSELL

Marjan Čakarun/Foto PIXSELL

Vrijednosnice su dobra ekipa, ali moram naglasati da ako smo pravi i koncentrirani te izvršavamo sve što smo dogovorili, oni nemaju nikakve šanse - kaže Čakarun



RIJEKA  Kvarner 2010 danas čeka prva »meč-lopta« na putu prema Premijer ligi. Riječani će kao lideri Prve lige na Kozali ugostiti drugoplasirane osječke Vrijednosnice (18 sati) te će im se ujedno pokušati revanširati za jedini poraz ove sezone. Iako ovaj derbi neće direktno odlučivati o plasmanu, Kvarner bi eventualnom pobjedom napravio velik korak prema osiguravanju prvog mjesta uoči doigravanja, s obzirom na to da Osječani trenutno imaju pobjedu manje. Nakon današnje utakmice na rasporedu je još šest kola, a potom i polufinala i finale.


– Još od poraza u Osijeku čekamo da im se revanširamo. Ne mogu baš reći da smo tada nesretno izgubili jer su oni zasluženo pobijedili, bili su bolji, ali realno gledajući, kvaliteta je na našoj strani. Smatram da igramo ljepšu korašku i imamo priliku to danas i pokazati – govori Marjan Čakarun, iskusni centar koji se na iznenađenje mnogih protekloga ljeta iz mađarske prve lige vratio u Kvarner 2010.


U prvom međusobnom dvoboju s Osječanima ove sezone Kvarner se dobro držao do samog finiša, u kojem su Slavonci na krilima Amerikanca Jamara Ashtona (35 poena) okrenuli susret na svoju stranu.




– Dobra su ekipa, ali moram naglasiti da ako smo mi pravi i koncentrirani te izvršavamo na terenu sve što smo se dogovorili, oni nemaju nikakve šanse. Naravno, oni su na svakoj poziciji dobro posloženi, najjača su ekipa u ligi odmah iza nas. Ashton? Napravili smo u prvoj utakmici neke pogreške oko njegova čuvanja pa nam je zato zadao probleme. Ovaj put smo se put puno bolje spremili za njega. Ima kvalitetu, ali ne toliku da nas dva puta kazni i praktički sam dobije utakmicu.


Jedini problem za Kvarner je što danas neće biti spreman Paolo Marinelli, koji je ozlijedio gležanj u utakmici Kupa protiv Cibone.


– Marinelli je tijekom sezone pokazao da je važan kotačić u ekipi i jako će nam nedostajati, ali izgrađeni smo kao ekipa da možemo funkcionirati i bez njega. Da nam je netko prije početka sezone dao ovaj skor koji trenutno imamo, sigurno bismo ga objeručke prihvatili. Ima tu dobrih ekipa i liga je jača nego što je bila prošlih godina i ne trebamo žaliti ni za čim.


Čakarun je igrao u Kvarneru od 2013. do 2015. godine, kada se dvorana bez problema punila navijačima. U klubu se nadaju povratku Riječana košarci.


– Moja sjećanja su još sa Zameta kada smo punili dvoranu. Moram reći da je atmosfera ipak uvijek bila bolja kada smo igrali na Kozali i kada je dolazila i Armada. Ne očekujem da će doći Armada, ali znam da u Rijeci ima puno ljudi koji vole i prate košarku. Mi ćemo dati svoj maksimum da im pokažemo da vrijedimo – zaključio je Marjan Čakarun.



Standings provided by Sofascore