NBA liga

Celticsi izborili finale doigravanja Istočne konferencije protiv Heatsa, aktualni prvaci ispali iz doigravanja

Hina

Jayson Tatum/Foto REUTERS

Jayson Tatum/Foto REUTERS

Boston će u finalu Istoka igrati protiv Miami Heata, a bit će to repriza finala iz 2020. kada je Heat pobijedio Celticse rezultatom 4-2



BOSTON Košarkaši Boston Celtica izborili su plasman u finale doigravanja Istočne konferencije NBA lige nakon što su u odlučujućem, sedmom susretu polufinala pobijedili aktualne prvake Milwaukee Buckse sa 109-81 i u seriji na četiri pobjede slavili sa 4-3.


Boston će u finalu Istoka igrati protiv Miami Heata, a bit će to repriza finala iz 2020. kada je Heat pobijedio Celticse rezultatom 4-2.


Boston je uništio Milwaukee dalekometnim šutom pogodivši čak 22 trice iz 55 pokušaja, dok su Bucksi zabili samo četiri iz 33 pokušaja.




Grant Williams je pogodio sedam trica, Jayson Tatum pet, a Payton Pritchard četiri.


Gosti su bolje ušli u susret. Poveli su 10-3, pa 24-14. Međutim, Boston je u drugoj dionici okrenuo rezultat i na poluvrijeme otišao sa +5 koševa viška (48-43).


U trećoj četvrtini je domaćin stigao do +16 (76-60), a na startu zadnje četvrtine i do 20 koševa viška (88-68). Boston je u posljednjem periodu igre imao i velikih +30 za uvjerljivo slavlje i plasman u konferencijsko finale.


Grant Williams je za Boston postigao rekordnih 27 poena u karijeri, Jayson Tatum je dodao 23 poena i osam asistencija, a Jayle Brown 19 poena.


“Rekao sam Williamsu, neka leti. Više te ne poštuju kao ranije u seriji,” kazao je trener Celticsa Ime Udoka. “To je bio plan za njega i druge dečke.”


Komentirao je i igru najboljeg suparničkog igrača Giannisa Antetokounmpa.


“Dobro smo ga čuvali, promašio je i neke od lakših udaraca oko koša. To je ono o čemu smo razgovarali.”


Antetokounmpo je zaključio utakmicu sa 25 poena, 20 skokova i devet asistencija. Jrue Holiday je dodao 21 poen i osam asistencija, a Brook Lopez je završio sa 15 poena i 10 skokova.


“Bili su bolja momčad u seriji od sedam utakmica,” istaknuo je trener Bucksa Mike Budenholzer.


“To je prastara jednadžba – morate imati dobre igrače; morate imati malo sreće i morate biti zdravi. Sve ove stvari su vam potrebne da biste bili uspješni u doigravanju. Mi nismo bili zdravi koliko smo mogli biti, ali nikoga nije briga,” dodao je.


Prva utakmica finala Istoka je na rasporedu u utorak u Miamiju.