NBA liga

Bullsi umalo prokockali 28 poena prednosti iz treće četvrtine nad Oklahomom, bajka u Clevelandu i dalje traje

Portal Novi list

Darius Garland/Foto REUTERS

Darius Garland/Foto REUTERS

Devonte Graham je postigao 25 poena u pobjedi Pelicansa nad Pacersima



NEW ORLEANS Cavsi su prošle sezone dobili ukupno 22 utakmice. Sada su već na 29 pobjeda, debelo iznad 50 posto. Kevin Love je zabio 20 poena, Darius Garland upisao 12 asistencija i 13 poena, uključujući i tricu u samom finišu utakmice koja je zapečatila sudbinu Knicksa. RJ Barrett je s 24 poena bio poslovično najefikasniji kod momčadi iz New Yorka. Košarkaška bajka u Clevelandu i dalje traje…


Devonte Graham je postigao 25 poena, a Josh Hart pridoda 22 poena uz 10 skokova za pobjedu Pelicansa nad Pacersima. Caris LeVert  je bio najefikasniji kod Indiane s 19 poena.


Bullsi, predvođeni Nikolom Vučevićem (26 poena, 15 skokova), su imali 28 poena prednosti nad Oklahomom (Gilgeous-Alexander je upisao 31 poen i 10 asistencija) , a onda su u zadnjim sekundama spavašavali pobjedu. Drugu u posljednjih osam utakmica. Dort je tricom 53 sekunde prije kraja sveo prednost Chicaga na tri poena, a Josh Giddey 14.8 sekundi prije kraja ubacio još dva poena za Thunderse. Uzvratio je LaVine s dva slobodna bacanja, a nakon promašaja Gilgeous-Alexandera dva slobodna bacanja ubacio je Green za “plus četiri”. Trica Mikea Muscale nije ništa promjenila kada je u pitanju konačan ishod.




 


REZULTATI


Phoenix – Utah 115:109


Oklahoma – Chicago 110:111


Cleveland – New York 95:93


New Orleans – Indiana 117:113