NBA liga

Bucksima povijesna triler završnica protiv Netsa, Harden i ostalo ugledno društvo ostali bez finala Istočne konferencije

Portal Novi list

Giannis Antetokounmpo/Foto REUTERS

Giannis Antetokounmpo/Foto REUTERS

Netsima nije pomogao ni sjajni Kevin Durant koji je pogodio za produžetak nakon što je nagazio liniju za tri poena



NEW YORK Bucksima je pripala ključna, sedma utakmica polufinala doigravanja Istoka. Milwaukee je svladao Brooklyn Netse (115:111) i izborio finale (čekaju boljega iz ogleda Philadelpije i Atlante)  nakon uzbudljive utakmice s čak deset izjednačenja rezultata, odnosno nakon što su se momčadi 20 puta u utakmici izmjenjivale u vodstvo. Buckse je na putu do finala predvodio Giannis Antetokounmpo s 40 poena, a Netsima nije pomogao ni sjajni Kevin Durant , koji je s 48 poena postao najbolji strijelac u povijesti NBA lige kada su u pitanju sedme utakmice doigravanja. Zapravo, dijelio ga je doslovno jedan centimetar da pošalje svoju momčad u finale. Pogodio je sekundu prije kraja, ispostavilo se ne za tri već za dva poena. Umjesto 111:110 za Netse na semafor je nudio rezultat koji donosi produžetak.


– Imali smo sreće da je njegov nožni prst bio na liniji… – rekao je Khris Middleton, koji je dva od svojih 23 poena ubacio u produžetku.


Pogodio je i dva slobodna bacanja istekom posljednje četvrtine prije Durantova okreta i pokušaja za tri poena koji su na kraju završili s poenom manje.




– Čestitam Bucksima na velikoj partiji, poštujemo sve što su napravili ove sezone, međutim bili smo blizu da napravimo iskorak. Ali, moja je velika guzasta noga stala na crtu. Upravo sam vidio koliko sam bio blizu  da završim njihovu dobru sezonu tim udarcem – rekao je Durant koji učinku od 48 poena dodao devet skokova i šest asistencija.


Nije imao pomoć u ozlijeđenom Irvingom, a ni načeti James Harden nije imao svoju večer. Upisao je 22 poena uz devet skokova i devet asistencija,  međutim pogodio je svega pet od 17 lopti iz igre.