NBA liga

Bucksi prvi put u povijesti osigurali jedinicu, “double double” Ante Žižića

Hina

Willie Cauley-Stein (Sacramento Kings) i Ante Žižić (Cleveland Cavaliers)/Foto REUTERS

Willie Cauley-Stein (Sacramento Kings) i Ante Žižić (Cleveland Cavaliers)/Foto REUTERS



ZAGREB Košarkaši Milwaukee Bucksa po prvi put u povijesti osigurali su prvu poziciju na Istočnoj konferenciji NBA lige nakon što su u Wells Fargo Centru pobijedili Philadelphia 76erse sa 128-122.


Bucki sada vode na Istoku sa 59 pobjeda i 20 poraza, dok Toronto na drugom mjestu ima 56 pobjeda i 23 poraza.


Sinoć su odigrana još dva susreta. Sacramento je pobijedio Cleveland sa 117-104, a kod gostiju vrlo dobru partiju pružio je hrvatski košarkaš Ante Žižić koji je postigavši 14 koševa uz 10 skokova i četiri asistencije. Aktualni prvaci i vodeća momčad Zapada Golden State Warriorsi na gostovanju su pobijedili Los Angeles Lakerse sa 108-90 i sve su bliže potvrdi prvog mjesta na Zapadu.




Buckse je do pobjede predvodio sjajni Giannis Antetokounmpo koji je ubacio 45 koševa, uz 13 skokova, šest asistencija i pet blokada. Khris Middleton je dodao 22 koša, a George Hill 20 koševa.


»Giannis je radio ono što radi cijele sezone, ali ponosan sam na cijelu ekipu. Ovo je za nas posebna godina,« kazao je trener Bucksa Mike Budenholzer. Zanimljivo, Milwaukee je izborio pobjedu bez Erica Bledsoe koji je isključen već u trećoj minuti utakmice zbog sukoba s Joelom Embiidom.


Do incidenta je došlo nakon što je Bledsoe pod košem laktom u leđa udario Embiida. Ovaj je uzvratio bacivši loptu na njega, nakon čega je i Bledsoe gađao loptom suparničkog igrača. Nastala je gužva, a rezultat svega bilo je isključenje Bledsoe i tehničke pogreške Embiidu i Scottu.


»Možda je bolje da se ovako nešto dogodilo sada, a ne u doigravanju. Moramo biti pametniji,« dodao je Budenholzer.


Kod domaćina najefikasniji je bio Embiid sa 34 koša, 13 skokova i 13 asistencija ostvarivši drugi ‘triple double’ u karijeri. JJ Redick je dodao 29, a Mike Scott 22 koša.U susretu bez neke važnosti, jer su obje momčadi bez izgleda za plasman u doigravanje, Sacramento je pobijedio Cleveland sa 117-104.

Kingse su do pobjede predvodili Buddy Hield sa 23 koša, Bogdan Bogdanović sa 18 koševa, te De’Aaron Fox sa 16 koševa i 10 asistencija.


Kod gostiju najefikasniji su bili Jordan Clarkson sa 22, te Collin Sexton sa 19 koševa. Hrvatski košarkaš Ante Žižić je za 31 minuta ostvario ‘double double’ učinak – 14 koševa i 10 skokova. Dodao je i četiri asistencije, blokadu i pet izgubljenih lopti.


Košarkaši Golden State Warriorsa na gostovanju su pobijedili LA Lakerse 108-90 približivši se osvajanju ‘jedinice’ na Zapadu. Pitanje pobjednika je praktički bilo razriješeno već nakon prve četvrtine koji su gosti dobili sa 39-12. Ostatak susreta bilo je tek odrađivanje posla.


Goste su do pobjede predvodili DeMarcus Cousins sa 21 košem i deset skokova, Quinn Cook je dodao 18 poena, a Kevin Durant 15 koševa, osam asistencija i šest skokova. Stephen Curry je zabio tek sedam koševa uz šut 3-14, pri čemu je gađao 1-9 za trice.


Kod Lakersa najefikasniji su bili Johnathan Williams sa 17 koševa i 13 skokova, Moritz Wagner sa 13 poena, te Rajon Rondo sa 12 koševa.


Warriorsi sada vode na Zapadu sa 54 pobjede i 24 poraza ispred Denvera (52-26) i Houstona (51-28).