Košarkaški mercato

Brian Wiliams naprasno napustio redove AO Škrljeva, stigao Jordan Riewer

Kristian Sirotich

Jordan Riewer

Jordan Riewer



RIJEKA Nova košarkaška sezona polako se nadzire pa tako i konture momčadi Škrljeva, koja će posljednjeg vikenda u rujnu gostovanjem kod Zadra otvoriti novi natjecateljski ciklus. Budući da malo koje pripreme proteknu u idealnim okolnostima nije sve idealno bilo niti u redovima Škrljevčana, koji su prošli tjedan ostali bez Briana Wiliamsa. Nakon tri sezone provedene u redovima »zelenih« Wiliams je zatražio promjene ugovora odbijajući trenirati, a kako u klubu nisu željeli pristati ni na kakve ucjene američki razigravač je odstranjen iz momčadi.


– Wiliams se ponio prilično nekorektno prema nama, naročito ako uzmemo u obzir sav angažman kluba i predsjednika oko njega kod one doping afere – pojasnit će Damir Rajković, trener Škrljeva. – Nažalost, nije reagirao niti ljudski, niti igrački, pa smo ga suspendirali budući da s klubom ima čvrst ugovor. Dakle, dok se ne riješi njegovo pitanje on je odstranjen iz momčadi. Pravodobno smo reagirali, sutra nam dolazi novi igrač, Amerikanac Jordan Riewer, vjerujem da ćemo s njim pokrpati tu poziciju »jedinice«, odnosno ono što nam nedostaje.


Riewer je 28-godišnji branič iz Minnesote, nakon nastupa za sveučilište Minnesota State igrao je za njemačkog drugoligaša Oettingera te za češku Ostrawu. Prošle sezone bio je u australskoj Premijer ligi gdje je postizao 15,5 poena, uz pet asistencija, pet skokova i tri ukradene lopte po utakmici u prosjeku.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU