Prvi trening

Branimir Pavić okupio na Trsatu košarkaše Kvarnera 2010: “Svi igrači imaju kvalitetu, a ambicije su visoke…”

Katarina Blažević

NOVI POČETAK - Momčad Kvarnera 2020 s trenerom Pavićem/Foto A. KRIŽANEC

NOVI POČETAK - Momčad Kvarnera 2020 s trenerom Pavićem/Foto A. KRIŽANEC

Pripreme je započelo 11 igrača, među kojima i novopridošli centar iz Širokog Marko Damjanović te povratnik iz Škrljeva Luka Vucić, inače krilni igrač



RIJEKA Kvarner 2010 je nakon burnog ljeta krenuo u nove pripreme. Prije mjesec dana je klub preuzela nova Uprava na čelu s predsjednikom Robertom Jurkovićem, dok je koji tjedan kasnije za trenera imenovan Branimir Pavić, koji je jučer navečer okupio momčad u Dvorani mladosti na prvom treningu uoči nove sezone.



Pripreme je započelo 11 igrača, među kojima i novopridošli centar iz Širokog Marko Damjanović te povratnik iz Škrljeva Luka Vucić, inače krilni igrač. Također, na probu je iz Dinama stigao Luka Kujundžić, dok bi iz kluba ovih dana trebali potvrditi još dva pojačanja. U rubrici otišli su Bart (Škrljevo), Guštin (Dubrovnik) te Perković i Jadrijev. Štemberger će kao kapetan i najiskusniji igrač i u narednoj sezoni predvoditi momčad.




– Vucić je riječki dečko, koji je tri godine igrao HT Premijer ligu, imao je ondje status i minute te bi trebao biti jedan od nositelja Kvarnera. Damjanović je zadnjih šest godina bio u Širokom, nije imao pretjerano veliku ulogu, ali ipak je to klub koji se svake godine bori za prvaka BiH te sudjeluje i u ABA 2 ligi. Marko je sada došao kod nas kako bi se dokazao, vidi se da su obojica izrazito motivirani – rekao je trener Kvarnera 2010 Branimir Pavić.



Riječka će momčad s prvoligaškom sezonom startati 1. listopada gostovanjem kod Samobora, a u planu su i pripremne utakmice.


– Ovo je ekipa koja se tek sastavila i trebamo prvo naći kemiju i način kako igrati. Svi oni imaju kvalitetu, a ambicije su visoke. Mislim da je ovo dobar spoj mladosti i iskustva, igrača željnih dokazivanja, a i onih koji su u košarkaškom smislu već nešto prošli. Da će biti lagano, neće. Trebat će nam i sreće da se karakteri poslože, ali svi su motivirani i znaju koji su klupski ciljevi – zaključuje Pavić.