NBA

Bogdanović poveo protiv Zubca u prvom susretu polufinala Zapada, Philadelphia izjednačila

Hina

Bojan Bogdanović i Mike Conley/Foto: REUTERS

Bojan Bogdanović i Mike Conley/Foto: REUTERS

Jednostavno je nevjerojatan. Na poluvremenu smo gubili sa 13 razlike i vjerojatno je pomislio: Moram preokrenuti utakmicu. Donio je energiju publici i nama igračima, dodao je Bogdanović



ZAGREB Košarkakaši Utah Jazza u čijim redovima igra Bojan Bogdanović poveli su 1-0 protiv Los Angeles Clippersa Ivice Zubca u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige nakon što su u prvom susretu pred 18.000 gledatelja pobijedili sa 112-109.


Gosti su bolje otvorili utakmicu, nakon prve četvrtine imali su sedam koševa prednosti, a na poluvremenu i + 13 (60-47). Jazz je u uvodnim minutama treće četvrtine smanjio na tri koša zaostatka (62-59), a tri minute prije treće dionice stigao i do vodstva (72-71).


Početak posljednje četvrtine protekao je u izjednačenoj igri, no domaćin se pet minuta prije kraja susreta uspio odlijepiti na deset koševa prednosti, a tricu za +10 zabio je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović. “Babo” je na koncu za 38 minuta provedenih na parketu Vivint Arene zabio 18 koševa uz šut iz igre 6-14, trice je gađao 3-6, te dodao pet skokova, asistenciju i ukradenu loptu.




Utah je do pobjede vukao sjajni Donovan Mitchell koji je postigao 45 koševa, pri čemu 32 u drugom poluvremenu uz tri skoka i pet asistencija. Mitchell je ispucao 30 lopti pogodivši 16 puta iz igre pri čemu i šest trica. Jordan Clarkson je dodao 18 koševa, a Rudy Gobert 10 koševa i 12 skokova.


“Mitchell je bio konkretan i odlučan. Mislim da se večeras nije osjećao sjajno, ali to nije želio prihvatiti. Njegov um je sjajan, ništa mu nije moglo omesti fokus,” kazao je trener domaćeg sastava Quin Snyder.


“Jednostavno je nevjerojatan. Na poluvremenu smo gubili sa 13 razlike i vjerojatno je pomislio: Moram preokrenuti utakmicu. Donio je energiju publici i nama igračima,” dodao je Bogdanović.


U suparničkim redovima najefikasniji su bili Kawhi Leonard sa 23 koša i sedam skokova i Paul George sa 20 koševa i 10 skokova no ukupno su pogodili 16 od 30 šuteva. Luke Kennard je dodao 18 koševa, a naš Ivica Zubac je za 20 minuta upisao 11 koševa (3/5 iz igre, 5/7 slobodna bacanja), šest skokova, tri asistencije i tri blokade.


Druga utakmica na programu je u noći sa četvrtka na petak ponovo u Salt Lake Cityju.


U drugom susretu večeri Philadelphia 76ersi su pobijedili Atlanta Hawkse 118-102 i u seriji na četiri pobjede izjednačili na 1-1.


Joel Embiid je predvodio Sixerse sa 40 koševa, 13 skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte. Tobias Harris je dodao 22 koša i šest skokova, a Seth Curry 21 koš.


U ekipi Atalante najefikasniji su bili Trae Young sa 21 košem i 11 asistencija, Danilo Gallinari sa 21 košem i devet skokova, te Kevin Huerter sa 20 koševa.


Treća utakmica na rasporedu je u noći s petka na subotu u Atlanti.