NBA

Blazersi pokvarili novu fenomenalnu večer Dončića, Jokić uz “triple-double” prekinuo niz prvaka

Luka Medak

Nikola Jokić bježi LeBronu Jamesu/Foto: REUTERS

Nikola Jokić bježi LeBronu Jamesu/Foto: REUTERS

Nakon rekorda karijere od 46 poena u prethodnoj utakmici, Dončić je ubacio 44 u ovoj, ali to nije bilo dovoljno za petu pobjedu u nizu, dok je Jokić uz "triple-double" učinak prekinuo niz od sedam pobjeda LA Lakersa.



RIJEKA Jedan od najzanimljivijih okršaja protekle dvije sezone uvijek je onaj između Dallas Mavericksa i Portland Trailblazersa. U tom periodu gotovo je svaku utakmicu odlučivao jedan šut, a drugačije nije bilo ni ovaj put.


Damian Lillard u posljednjoj minuti je pogodio važnu tricu za izjednačenje te upisao svoj 34. poen, nakon čega Mavsi nisu uspjeli uzvratiti. “Dame” je imao i 11 asistencija, dvije više od Luke Dončića na drugoj strani, koji je imao još jedan fenomenalni performans. Nakon rekorda karijere od 46 poena u prethodnoj utakmici, Slovenac je ubacio 44 u ovoj, ali to nije bilo dovoljno za petu pobjedu u nizu.


Ovo je već Dončićeva 14. utakmica zaredom u kojoj zabija preko 25 koševa, od čega u protekle dvije ukupno 90, što su novi rekordi franšize.




U okršaju Denver Nuggetsa i Los Angeles Lakersa, Nikola Jokić se pobrinuo da utakmica ne bude repriza njihovog prethodnog susreta u kojem je uz poraz imao i najgoru utakmicu sezone. Ovaj put je nosio momčad s “triple-double” učinkom od 23 koša, 16 skokova i 10 asistencija, što mu je šesti ove sezone, a šuterski raspoložen bio je i Jamal Murray s 25 koševa.


Ovom su pobjedom Nuggetsi prekinuli niz Lakersa od sedam slavlja zaredom, ali od poraza ih vjerojatno više boli nova ozljeda Anthonyja Davisa, koji je u drugoj četvrtini ponovno ozlijedio Ahilovu tetivu i nije se vraćao. Sav teret je ponovno pao na LeBrona Jamesa, kojemu je s 22 koša, 10 skokova i devet asistencija nedostajalo jedno dodavanje do “triple-doublea”.


Od hrvatskih košarkaša Dario Šarić je u šestoj uzastopnoj pobjedi Sunsa igrao 15 minuta te imao sedam koševa i pet skokova, dok je Ivica Zubac u slavlju Clippersa nad Cavsima igrao 14 minuta te ostvario pet koševa i jednako toliko skokova.


Rezultati:


Washingon – Boston 104:91
Toronto – Minnesota 112:116
Charlotte – San Antonio 110:122
Detroit – New Orleans 123:112
Dallas – Portland 118:121
Oklahoma City – Milwaukee 114:109
Phoenix – Orlando 109:90
Denver – LA Lakers 122:105
Sacramento – Memphis 110:124
LA Clippers – Cleveland 128:111