HT Premijer liga

BLAMAŽA U MAVRINCIMA Škrljevo uvjerljivo poraženo od Cibone

Zlatko Horvat

Damir Rajković/Foto R. BRMALJ

Damir Rajković/Foto R. BRMALJ

Sedam izgubljenih lopti u prvoj četvrtini, u kojoj nisu mogli pronaći odgovor na čvrstinu Cibone, koštalo je domaći sastav minusa od 16 poena na isteku prve dionice poslije trice RamljakaMAVRINCI Susret 11. kola HT Premijer lige košarkaša: Adria Oil Škrljevo – Cibona 55:114 (16:30, 16:19, 9:37, 14:29). Dvorana Mavrinci. Gledatelja 200. Suci: Vulić (Zadar), Vukušić (Split) i Stanković (Rijeka). Opunomoćenik: Miletić (Rijeka).


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Pandurić 11 (3-4), L. Vucić 5, Cvitković 4, Barnjak 5, Benković, Boban 2, Batur 13 (2-2), Kolić, Gospić 11 (2-2), Riewer 4, Bjelanović, Vrkić.


CIBONA: Bilinovac 18, Rebec 18 (1-2), Katić 3 (1-1), Bundović 4 (2-2), M. Vucić 6 (2-3), Kovač 8 (3-4), Novačić 9 (3-3), Prkačin 8, Rozić, Ljubičić 11 (3-3), Gibson 2, Ramljak 27 (7-8).
Sastav Adria Oil Škrljeva doživio je težak poraz od Cibone, koja se vratila na vrh HT Premijer lige s omjerom 10-1 poslije prve trećine prvenstva, koju bi domaći sastav najradije prebrisao. Sastav Damira Rajkovića ima omjer 2-9 uz pet poraza u nizu uz prosječni zaostatak od 30 poena razlike. Pritom u petak u Mavrince stiže Zadar… Jedina dobra vijest je da će tada moć zaigrati Arkim Robertson, koji bi trebao donijeti malo čvrstine pod košem i u skoku.


Sedam izgubljenih lopti u prvoj četvrtini, u kojoj nisu mogli pronaći odgovor na čvrstinu Cibone, koštalo je domaći sastav minusa od 16 poena na isteku prve dionice poslije trice Ramljaka (14:30). Brzo je Škrljevo ispucalo bonus, gosti su polako dizali prednost sa crte slobodnih bacanja ili iz brzih kontri, kada su im lopte same dolazile u ruke. I kada je izgledalo da su se donekle uspjeli posložiti, smanjiti na minus deset (17′, 30:40), domaći su opet ušli u reviju početničkih pogrešaka u segmentu koji se uči u školi košarke – dodavanju. U prvih 20 minuta domaći su tako uspjeli skupiti 14 izgubljenih lopti, osvojiti tek – jednu.


Kad da su dan ranije utakmicu ABA lige igrali oni, a ne Cibona. Od lošega je u trećoj četvrtini za Adria Oil Škrljevo postalo još gore. Slovenski “play” Cibone Matic Rebec, rođen u Postojni, bio je prebrz za domaći sastav. Zajedno s Ramljakom brzo je punio domaći koš i razlika je nastavila rasti. Progresivno. Treću dionicu Cibona je dobila sa 37:9!


Najgore su utakmice u kojima jedva čekaš kraj, a minute tako sporo teku. Za igrače Adria Oil Škrljeva posljednja je dionica trajala cijelu vječnost, dok je u jednom trenutku izgledalo da gosti sudjeluju u natjecanju u zakucavanju. Završilo je s 59 poena prednosti Cibone, koja je pokazala kako se igra obrana i kako je sve puno lakše kada se – trči.