Ostaje u Rio Breoganu

Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije produžio ugovor sa španjolskim prvoligašem

Hina

Veljko Mršić/Foto PIXSELL

Veljko Mršić/Foto PIXSELL

Mršić je u siječnju napustio mjesto izbornika reprezentacije Hrvatske te s Río Breoganom potpisao ugovor do kraja tekuće sezone, no suradnja je sada produžena



MADRID Hrvatski košarkaški trener Veljko Mršić produžio je ugovor sa španjolskim prvoligašem Río Breoganom pa će biti na njegovoj klupi i iduće sezone, izvijestio je taj klub u srijedu.


Mršić je u siječnju napustio mjesto izbornika reprezentacije Hrvatske te s Río Breoganom potpisao ugovor do kraja tekuće sezone, no suradnja je sada produžena.


“Trener i klub su postigli dogovor da on vodi momčad i iduće sezone,” priopćio je klub iz sjeverne pokrajine Galicije.




Mršić, koji će za tjedan dana napunuti 51 godinu, osigurao je s Río Breogánom ostanak u prvoj ligi.


Momčad iz grada Luga zauzimala je osmo mjesto prije nego je Mršić sjeo na klupu, a sada zauzima 10. mjesto među 18 klubova.


Río Breogan je u nedjelju pobijedio kod kuće sa 105-96 Heredu San Pablo Burgos.


“Mršić je vodio Río Breogan u njegovom drugom povijesnom sudjelovanju u španjolskom kupu te je u prvenstvu i matematički osigurao ostanak u ligi, pa klub ima dovoljno vremena za razmišljanje o većim izazovima”, priopćio je klub.


Río Breogan se, kao jedna od osam najboljeplasiranih ekipa u prvenstvu, bio plasirao na završni turnir španjolskog kupa gdje ga je u četvrtfinalu porazio Real Madrid sa 73-67.