Violet Kapri Morrow

Amerikanka u redovima FSV-a i privremena stanovnica grada na Rječini

Katarina Blažević

Violet Kapri Morrow/K. BLAŽEVIĆ

Violet Kapri Morrow/K. BLAŽEVIĆ

RIJEKA Košarkašice FSV-a odigrale su 12 susreta u premijernoj sezoni Prve lige, a neki osnovni cilj trenera Marina Mijaljevića djevojke su već ostvarile. Riječanke su se odvojile od zadnjega mjesta te je, prema riječima Mijaljevića, sada želja ostati i druge sezone u najvišem rangu ženske košarke, no za to su im potrebna pojačanja čega su svjesni i u klubu. Nakon odlaska Amerikanke Alexis Carter, koja je dugo vremena bila ozlijeđena, vodstvo kluba je krenulo tražiti novo rješenje te su preko riječkog košarkaša Dina Stipčića došli do nove Amerikanke – Violet Kapri Morrow.Nakon što je nekoliko sezona igrala sveučilišnu košarku u SAD-u, 22-godišnja Violet je krenula put Europe u kojoj joj je, kaže, teže igrati nego u svojoj zemlji.

– Studirala sam i igrala košarku sveučilištu Eastern Washington, nakon toga sam pronašla agenta koji me odveo do Islanda. Ondje sam se zadržala samo prvi dio sezone. Bila sam u potrazi za novim klubom te je poziv FSV-a odlično došao. Razlike američke i europske košarke? Pa, ovdje puno teže dosuđuju prekršaje, ha, ha. Rekla bih da su djevojke ovdje mnogo jače, iako Europljani ne misle tako. U SAD-u više radimo s utezima, a ovdje su djevojke jake i bez toga – objašnjava Violet koja svoje riječke dane provodi s suigračicama iz kluba, a dvije su joj ujedno i cimerice.


– Živim u stanu zajedno s Anjom Perko i Laurom Bašek, tako da mi je puno lakše. Tek sam tri tjedna u Hrvatskoj pa nisam previše uspjela proučiti grad. Ali moram reći da su ljudi ovdje ljubazni. Na primjer, svi se pozdravljaju na ulici, u SAD-u je to definitivno rijetkost. Zadnja tri tjedna je i lijepo sunčano vrijeme, iako su mi svi govorili da u Rijeci često pada kiša.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU