Premijer liga

Adria Oil Škrljevo upisalo pobjedu: Dalekometna paljba “zelenih” u sridu

Zlatko Horvat

ZAPAŽENA PARTIJA - Ivan Vrgoč/Foto D. ŠKOMRLJ

ZAPAŽENA PARTIJA - Ivan Vrgoč/Foto D. ŠKOMRLJ

Od posljednjeg izjednačenja s kraja prve dionice (22:22), domaći sastav napravio je nevjerojatnu seriju 20:2 do sredine druge četvrtine. AO Škrljevo pogodilo devet trica iz prvih 14 pokušaja



MAVRINCI Poslije osam utakmica Premijer lige košarkaši Adria Oil Škrljeva su na pedeset posto uspješnosti, u gornjem dijelu ljestvice i s vjerom, koju potkrepljuju dobrom igrom, da će se tamo i zadržati. Prošle sezone, prekinute zbog pandemije koronavirusa, četvrtu pobjedu morali su čekati do dolaska Nika Slavice i – početka veljače.


AO ŠKRLJEVO – ALKAR 95:74

Susret 9. kola Premijer lige košarkaša: Adria Oil Škrljevo – Alkar 95:74 (26:22, 32:16,18:18, 19:18). Dvorana Mavrinci. Bez gledatelja. Suci: Terlević, Stanković (Rijeka), Đuraki (Pula). Opunomoćenik: Miletić (Rijeka).


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Arslagagić 11 (3-4), Bosniakis, Jelenković 5, Vucić 5, Gunjina 13 (1-2), Barnjak 11 (0-1), Robertson 17 (5-8), Boban 18 (5-8), Rajčić, Vrgoč 13 (1-1), Bjelanović, Cvitković 2.




ALKAR: Brocić 10, Echols 5, Granić 14, Mandalinić, Kučan 10, Putnik, Varence 4, Tomašević 2, I. Vučić 12, H. Vučić 17 (4-6).

U sedmoj minuti Damir Milačić, trener gostiju, pozvao je minutu odmora, poslije trice Gunjine iz kuta. Na semaforu je stajalo 18:12 i trebalo je prekinuti niz domaćih. Nije krenulo dobro poslije minute odmora za Sinjane, Barnjak je ukrao loptu i zakucao je za dovršetak serije 9:0 i plus osam domaćeg sastava. No, savjeti su pali na plodno tlo, Brocić je pogodio tricu, ukrao loptu i zabio pa dodao još jednu tricu za brzopoteznih 0:8 i izjednačenje (20:20) u osmoj minuti.


Ipak, domaćima je pripala prva četvrtina, koja je krenula rafalno, s “alley-oopom” Amerikanca Varencea, a nastavila se sa četiri trice, po dvije sa svake strane u prve dvije minute ogleda, igranom bez gledatelja, ali pred kamerama Arenasporta.


Odluka


Sastav Damira Rajkovića nastavio je s agresivnom obranom po cijelom terenu, dok je u napadu lopta spuštan pod koš raspoloženom Bobanu i Robertsonu. Nisu Sinjani mogli braniti ni prodore kapetana Barnjaka. Kada su Barnjak i Vucić spojili trice, prednost je brzo narasla budući da gosti odjednom više nisu mogli pogoditi – ništa.


Od posljednjeg izjednačenja s kraja prve dionice (22:22), domaći sastav napravio je nevjerojatnu seriju 20:2 do sredine druge četvrtine! U devetoj minuti druge dionice poveli su s 21 razlike (55:34) poslije trice kapetana Bobana, osme iz prvih 12 pokušaja Adria Oil Škrljeva. Boban je stavio točku na “i”, tricu sa sirenom na kraju druge dionice, u kojoj su “zeleni” ubacili šest puta za tri poena iz osam šuteva. I tu je utakmica bila riješena.


Boban kapetanski


Imali su domaći 25 koševa razlike (68:43), ali Sinjani se nisu dali, Riječanin Ivan Kučan, bivši igrač “zelenih” položio je za seriju 1:8 poslije koje je domaća petorka morala do klupe do trenera Rajkovića. Da se stvari ne bi još više zakomplicirale. Prednost je čuvana do kraja u utakmici u koju su domaći uložili puno energije i želje, ali i momčadski duh. Dali su si i oduška za atrakcije. Jedino što im se može zamjeriti je što nisu stigli do stotke, te što su pokvarili šuta za tri poena (ukupno 12-27).


– Mi očito ne možemo nikoga razbiti kao što nas razbijaju na gostovanjima, kada uđemo u “žute minute”. Nismo imali tu agresivnost, koju smo imali u drugoj četvrtini. Oni su mladi i moraju stalno gristi. No, dečki su dobro realirali poslije Gorice.


Vidi se koliko nam Boban znači, donio je mirnoću u šuterskom dijelu, savjetima, to je odlika kapetana. Vratio nas je u pobjedničke vode, dobro plovimo kroz prvenstvo. Za nas je ovo vrlo bitna pobjeda protiv direktnog konkurenta za doigravanje. Mislim da su dobri dani pred nama – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.