BUNDESLIGA

Köln traži slamku spasa, iz mirovine se vraća bivši trener u pokušaju da im spasi prvoligaški status

Hina

Friedhelm Funkel/Foto: FC Köln Twitter

Friedhelm Funkel/Foto: FC Köln Twitter

"Čvrsto vjerujem da je moguće ostvariti zacrtani cilj, a to je ostanak u Bundesligi. Igra momčadi čini me optimistom. Podizanje morala momčadi je moj najvažniji zadatak. Momčad je najvažnija. Uspijevao sam to prenijeti na momčad u svim klubovima koje sam vodio", rekao je Funkel.KÖLN Već umirovljeni 67-godišnji nogometni stručnjak Friedhelm Funkel odlučio se ponovno aktivirati i do kraja ove sezone vodit će Köln u pokušaju da spasi prvoligaški status.


Köln je u nedjelju doživio poraz 2:3 na domaćem terenu od Mainza, izravnog suparnika u borbi za opstanak, te šest kola prije kraja prvenstva s 23 boda zauzima predzadnje, 17. mjesto u Bundesligi. Hertha i Arminia Kölnu bježe za tri, a Mainz za četiri boda.


U posljednjih osam kola Köln je osvojio svega dva boda, a odmah po porazu od Mainza vodstvo kluba odlučilo je raskinuti ugovor s dojučerašnjim trenerom Markusom Gisdolom, koji je na klupi bio 18 mjeseci i prošle godine uspio zadržati prvoligaški status.
Funkel će u utorak voditi prvi trening, a u ponedjeljak je predstavljen javnosti.


“Čvrsto vjerujem da je moguće ostvariti zacrtani cilj, a to je ostanak u Bundesligi. Igra momčadi čini me optimistom. Podizanje morala momčadi je moj najvažniji zadatak. Momčad je najvažnija. Uspijevao sam to prenijeti na momčad u svim klubovima koje sam vodio”, rekao je Funkel.


Na popisu mnogih klubova koje je vodio u Bundesligi već je bio i Köln (2002. – 2003.), a posljednji klub koji je vodio bila je Fortuna Duesseldorf, od ožujka 2016. do siječnja 2020.


“Veselim se ovom zadatku. Još šest tjedana ću raditi ono u čemu doista uživam“, zaključio je Funkel pod čijim će vodstvom Koeln u subotu gostovati kod Bayera u Leverkusenu.