Atletika

Kolak sedma, a Mihaljević peti na mitingu Zlatna sprinterica u Ostravi

Ivana Vaupotić

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Filip Mihaljević u iznimno je jakoj konkurenciji na petom mjestu završio natjecanje bacača kugle, najbolji hitac imao je u četvrtoj seriji kada se njegova sprava zaustavila na 21,05 metara.



RIJEKA Sara Kolak osvojila je sedmo mjesto u bacanju koplja s hicem od 56,89 metara na mitingu Zlatna sprinterica u Ostravi, svojem omiljenom natjecanju na kojem je 2019. godine u svojem povratničkom nastupu nakon duge pauze zbog operacije lakta bacila normu za Svjetsko prvenstvo u Dohi i Olimpijske igre u Tokiju.


Jučer je najbolji hitac imala u šestoj seriji. Pobijedila je Japanka Haruka Kitaguchi, brončana sa SP-a u Eugeneu, s hicem od 63,72 metra, srebro je osvojila Srpkinja Adriana Vilagoš, europska seniorska viceprvakinja i svjetska juniorska prvakinja, sa svojim najboljim rezultatom sezone od 61,22 metra, dok je treće mjesto pripalo Čehinji Nikoli Ogrodnikovoj s 58,84 metra. Bolja od Sare Kolak bila je i svjetska rekorderka, 41-godišnja Barbora Špotakova s 57,23 metra.


Filip Mihaljević u iznimno je jakoj konkurenciji na petom mjestu završio natjecanje bacača kugle, najbolji hitac imao je u četvrtoj seriji kada se njegova sprava zaustavila na 21,05 metara. Pobijedio je svjetski rekorder, Amerikanac Ryan Crouser, s novim rekordom mitinga i trećim rezultatom ove sezone na svijetu od 22,63 metra, drugi je bio Novozelanđanin Tom Walsh s 22,15 metara, a treći Čeh Tomaš Stanek s 21,71 metrom.




Od hrvatskih atletičara u Ostravi je nastupio i Martin Marković, koji je osvojio drugo mjesto u bacanju diska s hicem od 62,64 metra. Pobijedio je Slovenac Kristjan Čeh, svjetski prvak i viceprvak Europe te vlasnik najboljeg ovosezonskog rezultata (71,86), s novim rekordom mitinga od 68,55 metara.