Atletika

Kolak osvojila peto mjesto na Memorijalu u Poljskoj, Mihaljević okončao natjecanje na četvrtom mjestu

Ivana Vaupotić

Sara Kolak

Sara Kolak

Filip Mihaljević na četvrtom je mjestu okončao natjecanje u bacanju kugle, s hicem iz pete serije od 21,27 metara. Pobijedio je svjetski rekorder, Amerikanac Ryan Crouser s 22,39 metara



RIJEKA Sara Kolak osvojila je peto mjesto u bacanju koplja s hicem od 55,63 metra na Memorijalu Kamila Skolimowska, koji je održan u Chorzowu, u sjećanje na prerano preminulu olimpijsku pobjednicu u bacanju kladiva iz Sydneya 2000. godine.


Atletičarka Kvarnera najbolji je hitac imala u prvoj seriji, pobijedila je vlasnica trećeg rezultata svih vremena, Poljakinja Maria Andrejczyk, s rekordom mitinga od 61,77 metara, drugo mjesto zauzela je Amerikanka Maggie Malone sa 61,46 metara, a treće Australka Kelsey-Lee Barber, svjetska prvakinja i brončana s Igara u Tokiju, sa 60,61 metara.


Filip Mihaljević na četvrtom je mjestu okončao natjecanje u bacanju kugle, s hicem iz pete serije od 21,27 metara. Pobijedio je svjetski rekorder, Amerikanac Ryan Crouser s 22,39 metara, drugi je bio njegov sunarodnjak, Joe Kovacs, s 22,00 metra, a treći Novozelanđanin Tom Walsh s 21,69 metara.