NIŠTA SE NE PREPUŠTA SLUČAJU

Kinezi tijekom priprema simuliraju moguće uvjete i atmosferu na Igrama u Tokiju

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Simuliranjem stvarnog natjecateljskog okruženja i dizajniranjem stvarnih natjecateljskih postupaka, sportaši će biti bolje pripremljeni za natjecanje pod visokim pritiskom," kazao je trener streličarstva Pan Minrui.



PEKING Kako bi se što bolje pripremili za Olimpijske igre koje bi se trebale održati ovoga ljeta u Tokiju, Kinezi simuliraju uvjete i moguću atmosferu u Tokiju.


“Simuliranjem stvarnog natjecateljskog okruženja i dizajniranjem stvarnih natjecateljskih postupaka, sportaši će biti bolje pripremljeni za natjecanje pod visokim pritiskom,” kazao je trener streličarstva Pan Minrui za novinsku agenciju Xinhuu.


Kina je na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. završila na trećem mjestu po broju osvojenih zlatnih medalja iza SAD-a i Velike Britanije, no u Tokiju žele više.




“Svi će sportaši također trebati živjeti i natjecati se u strogom okruženju zbog pandemije, pa ako se mogu naviknuti na takvo okruženje, dobit će psihološku prednost na olimpijskoj areni”, dodao je direktor Centra za upravljanje gimnastikom pri Kineskoj općoj upravi Miao Zhongyi.


Međunarodni olimpijski odbor (MOO) nada se da će gledatelji moći prisustvovati igrama, ali sumnje i dalje postoje, posebno nakon što se Tokio u petak probudio u svom drugom izvanrednom stanju.