KVALIFIKACIJE ZA OI

“Kauboji” se okupili u Zagrebu, izbornik optimističan: “Nadam se da će sve ići u pravom smjeru”

Hina

Hrvoje Horvat/Foto: J. Čabraja

Hrvoje Horvat/Foto: J. Čabraja

"Osjećam se odlično, konačno okupljanje, sad su malo drugačiji zadaci i uloge i nadam se da će ići sve u pravom smjeru. Većina reprezentacije je sad ovdje i do sutra navečer ćemo biti svi ovdje," kazao je izbornik Hrvoje Horvat.



ZAGREB Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u nedjelju u Zagrebu gdje će boraviti sljedeća četiri dana i pripremati se za olimpijske kvalifikacije koje su na rasporedu od 12. do 14. ožujka u Montpellieru.


Uz Hrvatsku i domaćina Francusku u Montpellieru će nastupiti i Portugal i Tunis. Preostala dva kvalifikacijska turnira održavaju se u Podgorici (Norveška, Brazil, Čile, Južna Koreja), odnosno Berlinu (Njemačka, Švedska, Slovenija i Alžir). Po dvije najbolje reprezentacije sa svakog turnira izborit će pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.


Od 21 pozvanog igrača, izborniku Hrvoju Horvatu u hotel Westin tijekom dana stigla je većina igrača. Dio igrača je u nedjelju još imao obaveze u svojim klubovima, poput Luke Cindrića koji je s Barcom igrao finale Kupa kralja, dok su Željko Musa i Marko Mamić imali redovito kolo Bundeslige. Kompletna reprezentacija trebala bi se naći na okupu u ponedjeljak do ručka.




Ono što je u ovom trenutku važno reći jeste činjenica da su svi igrači bili negativni na test i da su bez ozljeda.


“Osjećam se odlično, konačno okupljanje, sad su malo drugačiji zadaci i uloge i nadam se da će ići sve u pravom smjeru. Većina reprezentacije je sad ovdje i do sutra navečer ćemo biti svi ovdje,” kazao je izbornik Hrvoje Horvat osvrnuvši se na naše suparnike.


“Tunis je jedna agresivna ekipa, dosta brza i dosta nezgodna. Portugal koji je uigrana ekipa i to je njihova najveća prednost jer većina momčadi dolazi iz Porta. I Francuzi, ne treba puno trošiti riječi, jako zahtjevna ekipa i primarno će biti spriječiti njihovu tranziciju. Mislim da će detalji odlučivati. Uz ovih pat treninga, vjerujem da ćemo pokazati pomak u igri,” kazao je.


Hrvatska u Montpellier putuje u četvrtak ujutro. Prvi susret na rasporedu je u petak u 21:00 sat s domaćinom Francuskom. Dan kasnije čeka nas susret s Portugalom u 18 sati i 30 minuta, a u istom terminu igra se i posljednji susret s Tunisom u nedjelju 14. ožujka.


“Težak je ritam, ali kako je nama, tako je i svima. Siguran sam da će svi biti spremni, svi znamo kakav je ulog. Imamo kvalitetu i dat ćemo sve od sebe da osiguramo Tokio. Imamo jako tešku prvu utakmicu, zapravo sve tri, sve tri ekipe su nezgodne. Mislim da će svaka lopta odlučivati. Vjerujem da ćemo biti dobri i svi vjerujemo da ćemo izboriti OI,” dodao je Manuel Štrlek.