OBLJETNICA RIJEČKIH KARATISTA

Karate klub Champion proslavio desetu obljetnicu postojanja, Pernuš: “I dalje ćemo nastaviti rasti”

Ivana Vaupotić

Rođendanska proslava Championa na Srdočima

Rođendanska proslava Championa na Srdočima

– Iako smo osnovani prije deset godina, s radom smo počeli prije sedam godina. Sretni smo i ponosni što se možemo pohvaliti da smo najbrojniji karate klub u Rijeci, kao i da se i dalje širimo - rekao je Rene Pernuš.



RIJEKA Karate klub Champion nedavno je, kako to i priliči, uz brojne čestitare, mnoštvo dobrih želja i vatromet na igralištu na Srdočima proslavio desetu obljetnicu postojanja. Na rođendanskoj proslavi je 90 od 140 aktivnih članova kluba polagalo za pojaseve karate zvanja, a razlog za proslavu bili su i rezultati ostvareni ove sezone, među kojima se svakako ističe 20 odličja s državnoga prvenstva, što Champion svrstava u najuspješniji karate kolektiv u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.


– Iako smo osnovani prije deset godina, s radom smo počeli prije sedam godina. Sretni smo i ponosni što se možemo pohvaliti da smo najbrojniji karate klub u Rijeci, kao i da se i dalje širimo. Bogatiji smo i za novi stručni kadar, koji čine naši novi treneri Neven Martić, Zoran Konevski i Petra Naranđa – rekao je Rene Pernuš, trener i jedan od osnivača Championa, koji ne krije ambiciozne planove u nastavku rada kluba.


– Iako smo premašili ciljeve koje smo postavili kada smo počeli s radom, tu ne mislimo stati. Ema Sgardelli se priprema za Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore, što će se u kolovozu održati u Finskoj, želja nam je da kroz pet godina pola članova reprezentacije dolazi iz našega kluba. Moramo nastaviti rasti i napredovati u svakom pogledu. Radit ćemo na edukaciji trenera, želja nam je da djelujemo na deset lokacija u gradu, kao i da rastemo po broju članova da bismo mogli financirati naše vrhunske sportaše. Plan je da iduće godine pokrenemo klupsku stipendiju za najbolje natjecatelje da nam ne odu u Split, kao i da kroz dvije godine sagradimo svoju dvoranu, što je osnovni preduvjet uspjeha – zaključio je Pernuš.