Katarina Ježić

Kapetanica Hrvatske odmara se u Novom Vinodolskom: “Sada slijedi ono najvažnije”

Igor Duvnjak

Foto Jozo Cabraja/kolektiff

Foto Jozo Cabraja/kolektiff

Presretna sam što sam dobila priliku doći kući, uistinu uživam. Slijedi nam najvažniji dio sezone i Final Four Europske lige. Otkad je počela sezona, razmišljam samo o tom trofeju - kaže Ježić



RIJEKA Katarina Ježić, kapetanica hrvatske rukometne reprezentacije, tek je jedno od istaknutih igračkih imena koja se stalno uvjeravaju da su odmor i malo mira sve apstraktniji pojmovi u vrhunskom sportu.


Učestalo se smjenjuju važne utakmice, pripreme, treninzi i putovanja dio su svakodnevnice ovih modernih nomada u koje spada i popularna Ketty, koja je od početnih dana druženja s loptom u svom Novom Vinodolskom zasjala u Rijeci, preko Orijenta pa Zameta stjecala zavidnu reputaciju s međunarodnim pedigreom. Nakon plasmana reprezentacije na EP prava bonaca je dolazak u Novi Vinodolski, guštanje u domaćoj hrani i ambijentu.


– Ovaj kratki odmor mi itekako puno znači jer nam sada slijedi najvažniji dio klupske sezone, dva Final Foura i ostatak utakmica u rumunjskom prvenstvu – rekla je Katarina Ježić, igračica na crti rumunjske Dunarea Braile, koja potvrđuju koliko je vrhunskim sportašima koji učestalo nastupaju u vrlo izazovnim utakmicama pod pritiskom imperativa pobjede važno psihološko rasterećenje.


Uživanje




– Radimo ono što volimo, pa nam nije teško. Sezona je duga, puno je utakmica i želi li se zadržati fokus i formu te želju, nema dvojbe da nam puno znači ovakav odmor. Zbilja dugo nisam dugo bila doma, posljednji put nakon Svjetskoga prvenstva. Presretna sam što sam dobila priliku doći kući, uistinu uživam. Ne idem baš okolo, pomažem svojima doma, a idem i na terapije kod doktorice Vlaste Brozićević. Nemam nikakav zdravstveni problem nego da saniramo nekakve male poteškoće. Uz to, naravno, i treniram jer je fizička sprema najvažnija – kaže Katarina, koja je kući došla nakon pobjeda protiv Grčke i BiH u kvalifikacijama za EP.


– Najvažnije od svega je da smo se kvalificirale na EP, a kada je riječ o igri, bilo je dosta oscilacija. No, bilo je jako dobrih trenutaka kojima moramo posvetiti posebnu pažnju.


Riječ oscilacija ionako godinama asocira na nastupe Hrvatske na velikim natjecanjima, tako je bilo i na prošlom SP-u. Iz te je perspektive nezahvalno istrčavati s prognozama za EP na koje se Hrvatska upravo plasirala.


Najave


– Teško je reći što bismo mogle, jedno je ono što mi želimo, a drugo su mogućnosti. Tu su, naime, i ostale ekipe koje će se spremiti za EP te je jako teško nešto najavljivati. Ovisi jasno i u kojoj ćemo skupini biti te o jako puno drugih faktora, ali definitivno da bi naš primarni cilj trebao biti plasman među prvih osam.


Puna je i ambicija s klubom, iza nje su razni uspješni nastupi, kao i nedavni kada je u četvrtfinalu Europske lige Dunarea Braila izbacila Podravka Vegetu, a baš je Katarina Ježić u uzvratu bila najefikasnija s osam golova.


– Od 19. do 21. travnja igramo Final Four Kupa Rumunjske, igra se u Braili, u polufinalu igramo s Bistricom, drugo polufinale igraju Rapid i Bukurešt. Potom slijede utakmice u ligi nakon čega igramo Final Four Europske lige. Kruna sezone bila bi da osvojimo taj trofej. Otkad je počela sezona, razmišljam samo o tom trofeju i kako da do njega dođemo. Stvarno smo do sada sve dobro odradili, ostala je ta završnica. Zbilja ću napraviti sve što je u mojoj moći, vjerujem da će i ostale cure, kako bismo osvojile taj trofej. To bi bilo i veliko priznanje za klub. Nadam se i vjerujem da možemo.