Velike promjene na Mavrincima

Kapetan novog drugoligaša Grobničana: “Cilj je isprofilirati mlade igrače i što prije osigurati ostanak”

Ivan Volarić

Dražen Pilčić/Foto S. DRECHSLER

Dražen Pilčić/Foto S. DRECHSLER

Sigurno pet godina nisam prošao ovako dobre pripreme. Osjećam se dobro, nikako u skladu s godinama. Još se ne dam - rekao je Pilčić



RIJEKA Gostovanjem kod Osijeka II nadolazeće subote počinje drugoligaška sezona za nogometaše Grobničana. Dražen Pilčić, kapetan momčadi, prvi strijelac i najiskusniji igrač uvjeren je da je sve na Mavrincima spremno za veliki iskorak i igranje višeg ranga natjecanja, novoformiranog jedinstvenog trećeg razreda hrvatskog nogometa.


– Moram reći da smo prošli jako dobre pripreme. Odigrali smo dosta kvalitetnih utakmica protiv kvalitetnih suparnika. Možemo reći da smo spremni za sezonu – govori 32-godišnji golgeter, godinama prvi strijelac momčadi.


Momčad je u ljetnom prijelaznom roku doživjela značajne promjene, ima dosta mladih igrača?


– Dosta toga u momčadi je novoga, prvi put sam najstariji u ekipi! Dobro se to posložilo. Kod igrača koji su došli iz Rijeke vidi se kvaliteta, iza sebe imaju dugotrajan kvalitetan rad u omladinskom pogonu. Ako je suditi po onome što smo pokazali u pripremnim utakmicama, moglo bi to biti jako zanimljivo. Jasno, svjestan sam da su prijateljske utakmice jedno, a prvenstvene drugo. Nadam se da će sve to biti OK.


Grobničan



Vratari: David Gruevski Hlača (17), Dino Curać (21).


Braniči: Ivan Golić (23), Luka Mikulica (23), Mario Kurilić (26), Domagoj Prpić (21), Leo Burul (19), Andre Franković (18), Duje Ušalj (19), Chase Column Van Wey (24).


Veznjaci: Mateo Vukelić (28), Din Pozderac (20), Ivan Rupčić (20), Franko Bosančić (19), David Golić (21), Filip Batarelo (17), Antonio Galešić (19).


Napadači: Marino Matković (23), Mateo Tešić (20), Domagoj Prtenjača (30), Dražen Pilčić (32), Borna Kovačević (18), Karlo Valjan (18).


Trener: Dušan Gruevski. Trener vratara: Damir Demo. Kondicijski trener: Slaven Brkljačić. Fizioterapeuti: Robert Greblički i Nikola Čolić. Liječnik: Siniša Knežević.

Puno nepoznanica


Prošli ste u karijeri sve rangove natjecanja i dobro znate što sa sobom nosi igranje ovakve lige kao što je jedinstvena Druga NL?


– Sigurno da će biti izazovnije i složenije. Liga se igra na razini cijele Hrvatske, a ne samo naše regije. Ima u ligi dobrih momčadi, neke od njih pretendiraju i za viši rang. Liga je nova, razvojna i velika prilika mladim igračima. Bit će dosta nepoznanica u prvih nekoliko kola dok ne vidimo kakva je koja momčad, samim time i prilično zahtjevno. Poznajemo tek neke ekipe protiv kojih smo igrali, poput Opatije, Jadrana i Mladosti Ždralova. U prvom kolu gostujemo kod Osijeka II, vjerujem da su to samo njihovi juniori. Mogli bismo već u prvom kolu napraviti dobar rezultat, odigrati dobru partiju na iskustvo nas nekolicine starijih.


Klupsko vodstvo uložilo je dosta truda i novaca u brojne segmente, počevši od infrastrukture?


– Uložio se stvarno jako puno u stadion. Radi se na semaforu, na kvaliteti travnjaka, još ranije su se uredile tribine, prilazi stadionu… Sve to sada djeluje puno ozbiljnije. Mogu reći da Grobničan polako ide prema profesionalizmu.


Prava klapa


Je li budućnost Grobničana u višem rangu?


– Sada je možda rano o tome govoriti, ali u skoroj budućnosti mislim da bi Grobničan mogao dosegnuti barem razinu sadašnjeg Orijenta 1919. Sve, naravno, ovisi o rezultatima. Prve sezone cilj je što prije osigurati ostanak i da se, naravno, isprofilira što više mladih igrača za iduću sezonu. Sve što bude više od toga bit će stvarno velika nagrada za sve u klubu.


Kod vas još ima motiva, zdravlja i snage za nove izazove?


– Osjećam se stvarno super. Sigurno pet godina nisam prošao ovako dobre pripreme. Osjećam se dobro, nikako u skladu s godinama – staro. Još se ne dam! Imam motiva, želim pomoći mladim igračima, posebno onima koji su došli u klub. Ima još nas nekoliko starijih koji ćemo pokušati uz mlade složiti pravu klapu. Povući ćemo svi skupa pa ćemo vidjeti gdje ćemo dogurati – rekao je Pilčić.