Košarka

Kakva će to ekipa biti: SAD će na Olimpijskim igrama imati LeBrona, Curryja, Duranta…

Hina

Stephen Curry/Foto REUTERS

Stephen Curry/Foto REUTERS

Po prvi puta na OI će nastupiti Stephen Curry, najbolji igrač Golden Statea i jedan od najboljih šutera svih vremena u NBA ligi



NEW YORK Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država ispunjena je brojnim najvećim zvijezdama NBA lige te u Pariz na Olimpijske igre dolazi kao prvi favorit za zlatnu medalju.


Američki mediji, od ESPN-a do Athletica, naveli su tijekom utorka kako je izbornik američke reprezentacije Steve Kerr, inače trener Golden Statea, objavio popis od 11 košarkaša za olimpijski turnir. Posljednje dvanaesto mjesto popunit će se, dodaju isti izvori, nakon trening kampa u Las Vegasu, tijekom srpnja.


Reprezentaciju SAD-a predvodit će 39-godišnji LeBron James, član LA Lakersa, koji je tijekom karijere osvojio dva olimpijska zlata, 2008. i 2012. godine. U sastavu će biti i Kevin Durant, košarkaš koji je dosad tri puta osvajao najsjajnije odličje na olimpijskim igrama.




Po prvi puta na OI će nastupiti Stephen Curry, najbolji igrač Golden Statea i jedan od najboljih šutera svih vremena u NBA ligi. U momčadi su još Jayson Tatum, zvijezda Bostona, najbolje momčadi osnovnog dijela NBA sezone te centar Philadelphije Joel Embiid, koji je dugo vremena ostavljao otvorenu opciju da na Igrama zaigra u francuskom dresu, čiju također ima putovnicu.


Na Igrama u Parizu SAD-e se nalaze u skupini sa Srbijom, Južnim Sudanom i još jednom reprezentacijom koja mora proći dodatne kvalifikacije.


Sastav američke košarkaške reprezentacije za OI: LeBron James i Anthony Davis (LA Lakers), Stephen Curry (Golden State), Kevin Durant i Devin Booker (Phoenix), Joel Embiid (Philadelphia) , Anthony Edwards (Minnesota), Jayson Tatum i Jrue Holiday (Boston), Bam Adebayo (Miami) i Tyrese Haliburton (Indiana).