Bundesliga

Juranovićev Union skočio na prvo mjesto ljestvice, odlična partija Gvardiola u remiju Leipziga, Kramarić i društvo blizu zone ispadanja

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Bochum je s 5-2 nadigrao Hoffenheim, za koji je Andrej Kramarić odigrao drugo poluvrijeme, dok je Eintracht u Frankfurtu s 3-0 porazio Herthu



BERLIN Amerikanac Jordan iz Union Berlina je postigao gol u 84. minuti za konačnih 2-1 i domaću pobjedu nad Mainzom i poslao klub iz Berlina na vrh Bundeslige s četvrtom uzastopnom ligaškom pobjedom.


Union vodi s 39 bodova iz 19 utakmica, dva boda i utakmicu više ispred Bayern Münchena, koji gostuje kod VfL Wolfsburga u nedjelju.


Union je neporažen kod kuće ove sezone, a sada je zabilježio dvije prvenstvene pobjede više od Bayerna. Domaćini su snažno započeli i poveli preko Kevina Behrensa, da bi Mainz u 78. minuti dobio penal zbog igranja rukom, a Marcus Ingvartsen pogodio je za izjednačenje. Unionu je trebalo samo šest minuta da zabije za pobjedu golom Jordana iz blizine. Josip Juranović je ostao na klupi Uniona.




Trećeplasirana Borussia Dortmund ima 37 bodova nakon što je porazila Freiburg s 5-1. Dortmund je iskoristio čak dva igrača više, a u strijelce se upisao i Bjelokoščanin Haller.


Koeln i Leipzig su odigrali bez golova, a Joško Gvardiol je odigrao cijeli susret za goste, dok je Nikola Soldo ostao na klupi domaćina.


Bochum je s 5-2 nadigrao Hoffenheim, za koji je Andrej Kramarić odigrao drugo poluvrijeme, dok je Eintracht u Frankfurtu s 3-0 porazio Herthu. Kristijan Jakić je ušao u 90. minuti, Hrvoje Smolčić ostao na klupi, a Filip Uremović odigrao cijelu utakmicu za goste.