Bivši Bijeli

Josip Drmić u nedjelju se opet vraća na Rujevicu, ali u dresu Dinama: “Želimo pokazati gard pobjednika”

Davor Petrović

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Rijeka igra sjajnu polusezonu, a mi dolazimo sa željom da odigramo što bolju utakmicu. U Rijeci sam proveo sjajne trenutke. Atmosfera će biti vatrena, kao i svaki put na Rujevici - kaže Drmić



ZAGREB Prošle je nedjelje Luka Ivanušec nakon uvjerljive pobjede nad Šibenikom (4:0) otkrio da je u Dinamovoj svlačionici pao dogovor da sve utakmice do kraja sezone treba odraditi na najvišoj mogućoj razini. Uoči gostovanja na Rujevici Josip Drmić potvrđuje da novi-stari prvak ne namjerava skidati nogu s gasa, odnosno da je motivacija i dalje na vrlo visokoj razini, iako je prvo mjesto osigurano prije tri kola, nakon neriješenog rezultata u derbiju s Hajdukom na Poljudu.


– Prve riječi trenera nakon osiguranog naslova bile su: Čestitam svima, ali želim maksimalnu ozbiljnost na svim utakmicama do kraja. Upravo to nam je i fokus. Želimo pokazati gard pobjednika, gard najboljih i slaviti u svim utakmicama i pritom je nebitno što je prvenstvo za nas već gotovo – objašnjava Drmić.


Da se prvenstvo igra kao u nekim drugim europskim državama u jednoj kalendarskoj godini, odnosno od ranoga proljeća do kasne jeseni, derbi na Rujevici predstavljao bi direktan okršaj za prvo mjesto. Naime, Rijeka je u drugom dijelu sezone osvojila samo bod manje od Dinama. Sadašnju veliku razliku između ta dva kluba čini jesen, koja je za nogometni Kvarner bila prilično sumorna.




– Činjenica da i Rijeka ovu polusezonu igra odlično sigurno predstavlja motiv više za nas da se dokažemo na uvijek neugodnom gostovanju na Rujevici. Osobno u svakoj utakmici želim postići pogodak i pritom mi nije bitan suparnik ili bodovna razlika na tablici. Svatko ima neki svoj motiv da se dokaže. I trener je relativno nov, pa svi želimo ostaviti što bolji dojam na terenu – tumači tridesetogodišnji centarfor.


Motiv


Pod stručnim ravnanjem Igora Bišćana Dinamo je osvojio petnaest bodova u sedam kola, s time da na zadnja tri gostovanja, kod Hajduka, Istre 1961 i Osijeka, nije postigao gol. Uz dužno poštovanje prema svima, takva neučinkovitost je ipak previše za klub takvoga kalibra, te zbog toga svi u modrom taboru vjeruju da bi se to moglo promijeniti ove nedjelje na Rujevici.


– Sigurno je da taj podatak bode u oči. Opet, s druge strane nismo ni primili gol, što raduje, ali jasno da želimo zabijati na svakoj utakmici. Na svom terenu nemamo tih problema i stvarno nam ide. Što je bilo u prošlosti, to ne možemo promijeniti, ali imamo još dvije utakmice do kraja prvenstva i sad idemo probati biti maksimalno učinkoviti kao na zadnjoj utakmici sa Šibenikom – kaže Drmić.


Povrh toga, Dinamo je zadnju pobjedu izvan Zagreba uknjižio prije tri mjeseca, odnosno 19. veljače u Varaždinu, i taj detalj bi trebao nositi dodatni motiv za maksimirsku svlačionicu. Modri su, istina, u međuvremenu osvojili tri boda na gostovanju kod Lokomotive, a to je bio gradski derbi klubova koje dijeli deset tramvajskih stanica.


– Kao što sam rekao, svaka utakmica nam je motiv. Pogotovo kad igramo derbi, kao sada s Rijekom. Imamo želju odigrati što bolje i još dodatno razveseliti naše navijače. Neovisno o stanju na tablici, uvijek je gušt slaviti u derbiju – tvrdi Drmić, koji je ove sezone postigao četrnaest golova, upisavši usput šest asistencija.


Dosadašnja tri prvenstvena ogleda s Rijekom u ovoj sezoni Dinamu su donijela devet bodova, uz impresivnu gol-razliku 11:3. Modri su, međutim, svjesni da ih sada očekuje iznimno zahtjevna utakmica sa suparnikom koji se bori za pozicije vrijedne plasmana u kvalifikacije Konferencijske lige.


Ugled


– Zadnji put smo na Rujevici slavili s visokih 7:2, ali jako puno se promijenilo u međuvremenu. Rijeka igra sjajnu polusezonu, a mi putujemo u Rijeku s jakim motivima i željom da odigramo što bolju utakmicu. Igrao sam u Rijeci i tamo sam proveo sjajne trenutke. Atmosfera će, vjerujem, biti vatrena, kao i svaki put na Rujevici. Naši navijači su odlični na svakom gostovanju pa vjerujem da će tako biti i sada – rezonira Drmić.


Specifičnost ove utakmice predstavlja psihološko stanje. Rijeka ima imperativ rezultata zbog borbe za Europu, a Dinamo nije ni pod kakvim pritiskom i igra za svoj ugled.


– To je isto kao kada igramo sa Šibenikom ili Goricom. I njima je svaka utakmica važna, a mi s druge strane ništa ne kalkuliramo. U svaku utakmicu ulazimo s istom željom, a to je osvajanje tri boda. Sigurno je lakše igrati bez nekog pritiska kad znaš da ti bodovi više nisu toliko bitni. Međutim, ponavljam, svi smo maksimalno fokusirani na osvajanje sva tri boda na Rujevici – govori Drmić uoči derbija.


Za njega dodatni bonus u svemu tome predstavlja povratak na Rujevicu.


– Kažem, proveo sam sjajne trenutke u dresu Rijeke. Volim taj grad i kad god imam slobodnog vremena, volim otići u Rijeku. Imam puno prijatelja u Rijeci i stvarno pamtim sve pozitivno iz dana kada sam igrao tamo. Meni je lijep osjećaj igrati na Rujevici i sigurno je da su emocije jake – zaključio je Drmić.