Komentar nakon Salzburga

Josip Drmić se posuo pepelom: “Nisam imao namjeru kritizirati trenera, razgovarao sam s njime”

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Razgovarao sam s trenerom, prokomentirali smo tu konkretnu situaciju i svjestan sam svoje pogreške, izrazio sam žaljenje zbog toga kako je protumačeno moje komentiranja utakmice - rekao je napadač DinamaRIJEKA Nogometaši Dinama izgubili su 0:1 utakmicu Lige prvaka kod RB Salzburga, a nakon susreta bivši napadač Rijeke Josip Drmić kritizirao je Čačićevu formaciju i rekao kako momčad mora igrati “atraktivnije i ofenzivnije”. Dva dana kasnije posuo se pepelom.


– Prije svega moram reći da mi je žao zbog toga kako se u javnosti protumačio moj komentar utakmice. Moja izjava o taktici, načinu kako smo igrali, nije ni u najmanjoj mjeri bila usmjerena kritiziranju rada našeg stožera ili igre naše momčadi. Ja se trudim biti profesionalac u svemu što radim, iznimno cijenim ovaj klub, trenera Čačića, stožer, svoje suigrače.


Moj komentar pred medijima o tome kako smo igrali bio je samo moje promišljanje dok sam bio pod velikim emocijama, što svakako nije opravdanje. To je nešto čemu je mjesto u svlačionici, kada se unutar momčadi i stožera razgovara o utakmici, dojmovima, razmišljanjima – rekao je Drmić za službenu stranicu Dinama.
Napadač Modrih protiv Salzburga je promašio zicer u 82. minuti, ali i zabio pogodak u samom finišu koji je poništen zbog zaleđa.


– Nakon utakmice u kojoj smo svi istinski htjeli doći do bodova, trudili smo se, davali sve od sebe, imali smo taj pogodak koji nas je prvo odveo u veliko slavlje, a onda je za par trenutaka poništen. Igrali smo dobro, a nismo uspjeli upisati bodove. Teško je odmah po završetku takve utakmice biti staložen i postoji prostor da se kaže nešto pogrešno ili što se može protumačiti pogrešno, posebno ako si ljut, tužan, razočaran jer nisi uspio pomoći da tvoja ekipa dođe do dobrog rezultata.


Trener Čačić ima sjajne rezultate s našom ekipom, svi smo iskreno ponosni što smo dio ove momčadi, nižemo dobre rezultate, jako smo povezani. Razgovarao sam s trenerom, prokomentirali smo tu konkretnu situaciju i svjestan sam svoje pogreške, izrazio sam žaljenje zbog toga kako je protumačeno moje komentiranja utakmice – zaključio je Josip Drmić.