HT Premijer liga

Još jedan tijesan poraz Škrljeva od favorita, Obukwelu promašio tricu za produžetak u Jazinama

Andrija Dešpoja

Karlo Žganec i Martin Jelić/Foto Z. KUCELIN

Karlo Žganec i Martin Jelić/Foto Z. KUCELIN

Ostala je 21 sekunda do kraja, gosti su poslali Božića na liniju što je odradio bez promašaja (79:76), a onda je Obukwelu pokušao odvesti dvoboj u produžetak, no njegov šut za tri nije pronašao cilj



ZADAR Susret 3. kola HT Premijer lige: Zadar – DepoLink Škrljevo 81:76 (20:25. 25:15, 17:16, 19:20). Dvorana Jazine. Gledatelja: 500. Suci: Jovović, Rogić i Kovačević.


ZADAR: Davis 7, Jordano 10, Klarica, Sikirić, Žganec 6, Čampara 8, Matulina, Lakić 14, Drežnjak 6, Božić 17, Ramljak 9, Šantelj 4.


DEPOLINK ŠKRLJEVO: Bešić, Jelić 17, Obukwelu 16, Bart, Rajčić 7, Antunović 5, Ramme 17, Smojver, Butorac 3, Ćosić, Svoboda 8.




Košarkaši DepoLink Škrljeva dobro su namučili favorizirane Zadrane u trećem kolu HT Premijer lige, mladu momčad iz Mavrinaca domaćin je u Jazinama tek u posljednjim sekundama dvoboja uspio “slomiti”.


Gosti s Kvarnera nisu se nimalo uplašili ambijenta starih Jazina u kojima se okupilo 400-tinjak gledatelja, Škrljevo se u prvih deset minuta pokazalo boljim protivnikom oplodivši to s pet koševa viška (20:25). Glavne uloge u tom razdoblju pripale su Amerikancu nigerijskih korijena Emeki Obukweluu koji je dosegnuo visoku brojku od 13 ubačaja te Martinu Jeliću koji je pridodao sedam poena.


Zaostatak od pet koševa bio je i dobar za Zadrane s obzirom na to kako su izgledali nedorečeno u početnom periodu utakmice. Druga četvrtina pak je donijela očekivani odgovor Jusupovih igrača, ulaskom Davisa i Lakića s klupe bitnije se popravila krvna slika momaka u bijelim dresovima, zaigralo se puno čvršće u obrani, dok je u napadu još uvijek nedostajalo tečnosti, ali dovoljno da se do 17. minute gosti iz Mavrinaca nađu u povećem minusu. Serija 14:1 u koju su rezervisti Davis i Lakić ugradili svaki po pet poena dovela je Zadar do puno lagodnije situacije (37:29).


Škrljevo se u smiraju prvog poluvremena izbavilo iz provalije, preko Antunovića, Svobode i Griffina došuljali su se do pet zaostatka (45:40), ali se zato na otvaranju nastavka 7:0 serijom ponovno nalaze ispred favoriziranog domaćina (45:47). Zadrani su praktički tri minute tražili prvi ubačaj u drugom poluvremenu, preko Žganeca poravnavaju rezultat (47:47) i nakon toga uspijevaju primiriti nabujalu Rajkovićevu momčad.


Egzekutora su pronašli u raspoloženom Lakiću koji je vezao nekoliko dobrih akcija, priključio se i Čampara tricom za povratak na šest plusa (57:51). Isto odstojanje od šest koševa (62:56) vrijedilo je na ulasku u završnih deset minuta dok nisu gosti predvođeni Rajčićem, Griffinom i Jelićem zaprijetili s iznenađenjem.


Četiri i pol minute prije kraja na semaforu je stajao poravnat rezultat (72:72) i zazvonio je alarm na domaćoj klupi. Logički, Jusup je potom minutom odmora nastojao povezati svoje redove i uspio je u tome, jer se i Antonio Jordano konačno pojavio na utakmici. Vezao je Riječanin u dresu Zadra dva poena i tricu te se pred završnih 150 sekundi domaći sastav našao na ugodnih pet viška (77:72). Ali, igrači Škrljeva se nisu dali smesti u tim po njih teškim trenucima, već su se zahvaljujući Griffinu došuljali do pola koša zaostatka (77:76).


Ostala je 21 sekunda do kraja, gosti su poslali Božića na liniju što je odradio bez promašaja za 79:76, a onda je Obukwelu pokušao odvesti dvoboj u produžetak, no njegov šut za tri nije pronašao cilj i tako je Zadar teškom mukom stigao do nova dva boda.