EURO 2021.

Još jedan remi u Sevilli: novi razočaravajući bod za Španjolsku, ali i bod nade za reprezentaciju Poljske

Portal Novi list

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Ishod u Sevilli garantira dramu u zadnjem kolu jer su samo Šveđani s četiri boda gotovo sigurni putnici u osminu finala, no mogu biti čak i treći u ovoj skupini.



SEVILLA Nakon remija u prvom kolu protiv Švedske, Španjolci su još jednom remizirali i imaju samo dva boda u dva kola. Poljaci su pak pokazali puno bolju igru nego protiv Slovačke te zasluženo stigli do boda koji ih ostavlja u igri za osminu finala.


Poljaci su hrabro ušli u susret i imali neke solidne situacije na početku, no poput utakmice sa Švedskom, Španjolska je već nakon desetak minuta preuzela kontrolu nad posjedom te je na kraju imala čak 69 posto vremena loptu u svojim nogama. U 25. minuti Gerard Moreno ušao je s desnog krila u sredinu i vrlo loše pucao po golu, no Morata se ubacio iza Poljske obrane, za nekoliko centimetara izbjegao zaleđe i pogodio iz blizine za 1:0, što mu je bio 20. gol u španjolskom dresu, i to u 42. nastupu. Nitko do te brojke nije stigao brže, a posljednja četiri od pet španjolskih golova na europskim prvenstvima zabio je upravo on.


Drugo poluvrijeme krenulo je uzbudljivo i Poljaci su izjednačili već u 54. minuti. Kamil Jozwiak ubacio je s desne strane, a Lewandowski se othrvao od Laportea i glavom pogodio za 1:1. Tražili su Španjolci prekršaj Lewandowskog, ali nisu ga dobili. Taj je egal bio pod velikim pitanjem samo nekoliko minuta kasnije jer nakon jedne diskutabilne odluke Moreno je dobio priliku s bijele točke vratiti svoju momčad u vodstvo, no pogodio je vratnicu, a u nastavku akcije Morata je također promašio.




Do kraja susreta Španjolska je bezuspješno tražila taj pobjednički pogodak, ali je i u drugom susretu grupne faze upisala razočaravajući remi.