NBA liga

Jokić je ponovo odigrao odličnu utakmicu, ali Miami je uspio izjednačiti. Trener Denvera nezadovoljan obranom

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Govorimo malo o uloženom trudu. Hoću reći, ovo je finale NBA lige, a ne neka predsezonska utakmica ili utakmica tijekom sezone i zato sam zabrinut, razočaran... Naša obrana mora biti daleko bolja, kazao je Malone



DENVER Košarkaši Miami Heata u drugoj su utakmici finala doigravanja NBA lige kao gosti svladali Denver Nuggetse sa 111-108 te tako poravnali omjer u pobjedama na 1-1 u seriji koja se igra na četiri pobjede.


Najefikasniji u sastavu Heata bio je Gabe Vincent sa 23 koša, dok su Bam Adebayo i Jimmy Butler dodali po 21 ubačaj. Adebayo je usto imao i devet skokova, a Butler devet asistencija. Nuggetsima nije pomogao 41 poen i 11 skokova Nikole Jokića te 18 pogodaka i 10 asistencija Jamala Murraya.


Bila je to utakmica preokreta, Miami je bolje otvorio dvoboj i poveo 21-10, no Denver je serijom 22-3 krajem prve i početkom druge četvrtine preuzeo kontrolu rezultata i poveo sa 39-29, a pet minuta prije kraja prvog poluvremena imao i najvećh 15 razlike (50-35). Imao e Denver nakon tri četvrtine vodstvo 83-75, no uslijedio je veliki udar Miamija od 15-2 u samo tri minute početkom završne dionice kojim su gosti preuzeli kontrolu rezultata i poveli 90-85.




Kada je Heat poveo 107-95 3:39 minuta prije isteka vremena izgledalo je kako je dvoboj odlučen, ali Nuggetsi su se uspjeli primaknuti na 111-108 ubačajem Jokića 35 sekundi prije kraja te nakon promašaja Butlera domaći su imali 10-ak sekundi za zadnji napad u kojem su tricom mogli izboriti produžetak, ali pokušaj Murraya nije pronašao koš.


“Moji su igrači natjecatelji. Oni obožavaju ovakve trenutke”, kratak je nakon pobede bio trener Heata Erik Spoelstra, a mnogo rječitiji nije bio niti Vincent:


“Ne zanima nas što ljudi govore. Jedino što nas zanima jest doći do četiri pobjede”.


S druge strane, trener Nuggetsa Michael Malone je kritizirao igru svoje momčad u obrani.


“Govorimo malo o uloženom trudu. Hoću reći, ovo je finale NBA lige, a ne neka predsezonska utakmica ili utakmica tijekom sezone i zato sam zabrinut, razočaran… Naša obrana mora biti daleko bolja”, kazao je Malone.


Nakon dvije utakmice u Denveru serija seli u Miami gdje će se odigrati sljedeće dvije utakmice, prva u noći sa srijede na četvrtak, a druga u noći s petka na subotu.