EURO U-17

Jarnijeva mlada hrvatska vrsta večeras s Engleskom otvara EP, izbornik i igrači dijele optimizam

Davor Petrović

Robert Jarni/Foto PIXSELL

Robert Jarni/Foto PIXSELL

Englezi su dvaput osvojili prvenstvo, ali nikome ne priznajem da je bolji dok utakmica ne završi - kaže Robert Jarni



ZAGREB Hrvatska U-17 reprezentacija danas u mađarskom gradu zvanom Balmazujvaros igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu, i to protiv Engleske, koja u svojim redovima ima dvojicu igrača s minutažom u seniorskom nogometu. Arsenalov veznjak Ethan Nwaneri ove je sezone postao najmlađi igrač u povijesti Premiershipa, dok napadač Zak Lovelace u nogama ima četiri utakmice Championshipa za Millwall te dva nastupa za Glasgow Rangers.


Unatoč snazi suparnika, Robert Jarni je uvjeren da njegovi izabranici mogu ostvariti pozitivan rezultat.


– Igrači su spremni za ono što nas očekuje, a očekuje nas vrlo zahtjevan turnir. U skupini smo s vrlo jakim suparnicima, ali i Hrvatska ima svojih aduta. Dečki jedva čekaju prvu utakmicu, i ja također. Svi su igrači zdravi, nemamo nikakvih ozbiljnijih problema – kaže izbornik hrvatske U-17 vrste.




Skupinu D osim Hrvatske i Engleske čine Nizozemska i Švicarska.


– Činjenica je da smo dobili jednu od najtežih skupina, ali tako je bilo i u elitnoj rundi kvalifikacija u Norveškoj pa smo svejedno izborili nastup na Europskom prvenstvu. Vjerujem da to možemo ponoviti i u Mađarskoj. Bio bih presretan da na kraju budemo među pet prvoplasiranih momčadi i izborimo nastup na Svjetskom prvenstvu, a vrijeme će pokazati možemo li napraviti i nešto više od toga. Englezi su dvaput osvojili U-17 Europsko prvenstvo, imaju uistinu fantastične igrače, ali nikome ne priznajem da je bolji od nas dok utakmica ne završi – govori Jarni.


Izbornikov optimizam dijele svi igrači, počevši od kapetana Marina Skelina iz Hajduka. Jednostavno, dečki su uvjereni da imaju kvalitetu za plasman u nokaut fazu natjecanja.


– Neopisiv je osjećaj biti kapetan hrvatske reprezentacije. Samo sam mogao sanjati da ću jednoga dana biti kapetan na otvaranju Europskoga prvenstva. Napravili smo veliku stvar plasmanom na ovo natjecanje, ali naravno da želimo još više. Ovo je prilika da na velikoj pozornici pokažemo svoje kvalitete i dokažemo da smo s pravom ovdje. Atmosfera u momčadi je fenomenalna, svi dišemo kao jedan i jedva čekamo da počne natjecanje. Svjesni smo kvaliteta naših suparnika, ali mi smo Hrvatska i dat ćemo sve od sebe za dobar rezultat. Naš prvi cilj je Engleska. Razmišljamo utakmicu po utakmicu i priželjkujemo najmanje plasman u drugi krug natjecanja, a nadamo se da ćemo otići što dalje – ističe Skelin.


Večerašnja utakmica s Engleskom počinje u 20 sati. Hrvatskoj U-17 vrsti nedjelja donosi sučeljavanje sa Švicarskom u Debrecenu, a iduće srijede na rasporedu je i dvoboj s Nizozemskom u Balmazujvaros.