Presica na Rujevici

Jakirović o ostanku Matije Frigana: “Hvala Bogu da je gotovo, vrijednost mladih igrača će još više narasti u ova tri mjeseca”

Denis Frančišković

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Momčad su koja puno golova daje, ali i prima. Očekujem baš dobru utakmicu u Kranjčevićevoj, kazao je trener Rijeke



RIJEKA   Nogometaši Rijeke na krilima triju pobjeda u nizu i kao najbolja momčad proljeća spremaju se za novu, posebno važnu rundu utakmica. Bijeli u seriji igraju četiri ogleda s klubovima iz sredine ljestvice koji su im glavna konkurencija u borbi za četvrto mjesto i euro vizu. Prva na redu je Lokomotiva, potom Slaven Belupa, Istra 1961 pa Varaždin. Sve kao i svojevrsna priprema za Dinamo.


Svjesni su toga na Rujevici, ali ipak ne gledaju tako daleko. Prva postaja je Lokomotiva u Kranjčevićevoj, a riječ je sudaru momčadi koje imaju isti broj bodova. O ulogu je suvišno i govoriti, ali bude li momčad Sergeja Jakirovića opet prava trobodom bi teoretski mogla skočiti i na peto mjesto. Poglavito kada se zna da Puljani ugošćuju Osijek, a Varaždin vodeći Dinamo. Struka Bijelih ne zamara se previše kalkulacijama, ali ostvari se takav rasplet Bijeli bi dodatno rašitili krila u visokom letu ka četvrtom mjestu.


– Igramo s momčadi koja je u lijepom nizu, pobijedila je dvaput zaredom. I mi smo smo u lijepom nizu s tri pobjede. Očekujem otvorenu utakmicu s puno nadigravanja – kaže Sergej Jakirović, trener Rijeke. – Lokomotiva je jednostavno takva momčad, a i ima puno mladih igrača koji se žele dokazati. Zdrav su klub, posebno glede davanja prilike mladim igračima. Momčad su koja puno golova daje, ali i prima. Očekujem baš dobru utakmicu u Kranjčevićevoj.




Nezaobilazna tema press konferencije je netom završeni prijelazni rok i ostanak Matije Frigana na Rujevici.


– Hvala Bogu da je završio prijelazni rok i da se još više možemo koncentrirati na posao koji je pred nama. Nije lako, pogotovo mladim igračima kad je za njih veliko zanimanje. Ali to je i svima nama na ponos. Netko prepoznaje da se ovdje radi kvalitetno i da postoji kvaliteta. Zadovoljan sam kako smo odradili prijelazni rok, doveli smo sve što smo željeli, a to smo manje-više napravili u prvom tjednu. Bilo je puno upita i zanimanja za naše igrače, ali klub je procijenio da to nije dovoljno. Nastavljamo ovako iduća tri mjeseca i nadam se da ćemo zadržati ovu formu, a da će mladi igrači još više rasti. I da će im vrijednost još više narasti – kaže Jakirović.