EURO 2024.

Izbornik Turske uoči susreta s Vatrenima: “Složit ćemo se da igramo protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu”

Hina

Stefan Kuntz/Foto REUTERS

Stefan Kuntz/Foto REUTERS

Neće nas zavarati njihov neodlučeni rezultat na startu kvalifikacija protiv Walesa. Stvarno nam zanima gdje smo mi u toj priči i gdje je naše mjesto na svjetskoj i europskoj razini, rekao je Kuntz



BURSA Utakmica protiv Hrvatske je sjajna prilika kako bi vidjeli gdje je naše mjesto u svjetskom nogometu, rekao je Stefan Kuntz, izbornik turske nogometne reprezentacije uoči dvoboja protiv Hrvatske, ovog utorka od 20.45 sati.


U pitanju je susret skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo kojem je domaćin Njemačka iduće godine. U prvom susretu skupine Hrvatska je u Splitu remizirala protiv Walesa 1-1, dok je Turska uspješno obavila gostovanje kod Armenije i pobijedila 2-1.


„Složit ćemo se da igramo protiv Hrvatske, jedne od najboljih momčadi na svijetu. Svjesni smo i da ćemo u utorak preko puta sebe imati pravu, natjecateljsku momčad. Isto tako, neće nas zavarati njihov neodlučeni rezultat na startu kvalifikacija protiv Walesa. Stvarno nam zanima gdje smo mi u toj priči i gdje je naše mjesto na svjetskoj i europskoj razini“, rekao je Kuntz te nastavio hvaliti hrvatsku reprezentaciju.




„Ne možemo sebe nazvati favoritima u tom susretu bez obzira što igramo na svom terenu i imat ćemo sigurno sjajnu potporu 40.000 naših navijača. Hrvatska je momčad prepuna individualne kvalitete, ali i ogromnog iskustva u ovakvim utakmicama. Godinama to pokazuje. Želio bih se kratko vratiti na taj njihov ogled protiv Walesa gdje Hrvati stvarno nisu imali sreće. Morali su voditi s nekoliko pogodaka razlike, a na kraju su primili slučajan pogodak“, osvrnuo se Kuntz i kratko još dodao.


„Prva utakmica uvijek je jako zahtjevna, a mi smo, na sreću, pobijedili kod Armenije. Nismo bili najbolji, tamošnji uvjeti također su utjecali na sve, ali sam uvjeren da ćemo protiv Hrvatske izgledati prilično bolje na travnjaku“.