Ždrijeb u Hamburgu

Vatreni će prve suparnike na EURO-u saznati 2. prosinca, ovo su jakosne skupine uoči ždrijeba

Portal Novi list

Martin Erlić, Dominik Livaković, Luka Modrić, Danijel Subašić

Martin Erlić, Dominik Livaković, Luka Modrić, Danijel Subašić

Hrvatska je od svoje samostalnosti propustila tek jedan EURO (2000. godine), a pobjedom protiv Armenije potvrdila je svoju sedmu ulaznicu za ulazak u odabrano europsko nogometno društvo



RIJEKA Ukupno 20 reprezentacija izborilo je svoje mjesto na EURO-u iduće godine kroz netom završene kvalifikacije. Domaćin Njemačka našala se direktno u tom društvom kao 21. sudionik, a preostale tri reprezentacije dobit će se u ožujku iduće godine kada će završiti doigravanje. Ukupno 12 reprezentacija može se još nadati plasmanu na smotru u Njemačkoj.


No, UEFA neće čekati kraj doigravanja. Ždrijeb skupina 17. kontinentalne smotre najboljih nogometaša Staroga kontinenta održat će se 2. prosinca u Hamburgu.


Hrvatska je od svoje samostalnosti propustila tek jedan EURO (2000. godine), a pobjedom protiv Armenije potvrdila je svoju sedmu ulaznicu za ulazak u odabrano europsko nogometno društvo. Vatreni će ždrijeb dočekati u trećoj jakosnoj skupini. To znači da Dalićeva selekcija u skupnoj fazi sigurno izbjegava Nizozemsku, Škotsku, Sloveniju, Slovačku i Češku.




EURO će početi 14. lipnja na Allianz Areni u Munchenu, a finale se igra 14. srpnja u Berlinu. Format natjecanja se nije mijenjao. Dakle, razigravat će se u šest skupina po četiri reprezentacije. Prve dvije će uz četiri najbolje trećeplasirane izboriti osminu finala.


NOSITELJI


PRVA SKUPINA


Njemačka


Portugal


Francuska


Španjolska


Belgija


Engleska


DRUGA SKUPINA


Mađarska


Turska


Rumunjska


Danska


Albanija


Austrija


TREĆA SKUPINA


Nizozemska


Škotska


Hrvatska


Slovenija


Slovačka


Češka


ČETVRTA SKUPINA


Italija


Srbija


Švicarska


pobjednik play-offa A


pobjednik play-offa B


pobjednik play-offa C