SP RUKOMETAŠICA

Izbornik Nenad Šoštarić objavio popis putnica za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj, nema iznenađenja

Hina

Izbornik Nenad Šoštarić/Foto REUTERS

Izbornik Nenad Šoštarić/Foto REUTERS

Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu 22. studenog u 10.00 sati, ispred Doma sportova i nakon testiranja produžiti do Poreča, gdje će obaviti završne pripreme za to veliko natjecanjeZAGREB Izbornik hrvatske rukometne ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić objavio je u utorak skraćeni popis od 19 igračica koje je pozvao na završne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj od 1. do 19. prosinca ove godine.


Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu 22. studenog u 10.00 sati, ispred Doma sportova i nakon testiranja produžiti do Poreča, gdje će obaviti završne pripreme za to veliko natjecanje, objavljeno je na službenim stranicama Hrvatskog rukometnog saveza.


Premda je reprezentaciji jako malo vremena za trening na raspolaganju, dogovorene su i dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije. Prva će biti zatvorenog tipa 25. studenog, a druga u Žatiki, dva dana poslije. Hrvatske rukometašice će put Španjolske otputovati 30. studenog.
Hrvatska se nakon deset godina ponovno plasirala na Svjetsko prvenstvo. Najveći njezin uspjeh do sada bilo je 6. mjesto 1997. godine. Ždrijeb Prvenstva u Španjolskoj smjestio je hrvatsku izabranu vrstu u skupinu G zajedno s Brazilom, Paragvajem i Japanom. Tim redoslijedom će Hrvatska i igrati svoje susrete i to u gradu Castellonu. Tri najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina prolaze dalje.


Popis igračica


Tea Pijević (ALBA FEHERVAR KC)
Ivana Kapitanović (METZ HANDBALL)
Lucija Bešen (RK LOKOMOTIVA ZAGREB)
Paula Posavec (RK KRIM MERCATOR)
Andrea Šimara (RK LOKOMOTIVA ZAGREB)
Ana Turk (RK PODRAVKA VEGETA)
Josipa Mamić (RK LOKOMOTIVA ZAGREB)
Lara Burić (RK LOKOMOTIVA ZAGREB)
Katarina Ježić (HC SIÓFOK KC)
Ana Debelić (VIPERS KRISTIANSAND)
Ćamila Mičijević (METZ HANDBALL)
Larissa Kalaus (RK PODRAVKA VEGETA)
Valentina Blažević (CS MAGURA CISNADIE)
Dejana Milosavljević (RK PODRAVKA VEGETA)
Stela Posavec (RK LOKOMOTIVA ZAGREB)
Dora Krsnik (PLAN DE CUQUES HB)
Dora Kalaus (RK LOKOMOTIVA ZAGREB)
Ivana Dežić (ŽRK KOKA VARAŽDIN)
Tena Japundža (RK LOKOMOTIVA ZAGREB)