EUROVOLLEY

Izbornik hrvatskih odbojkašica nakon pobjede nad Mađarskom: “Protiv Italije moramo igrati još bolje”

Hina

Daniele Santarelli/Foto PIXSELL

Daniele Santarelli/Foto PIXSELL

"Znam svoje igračice i trebamo ostati na visokoj razini igre, bez nepotrebnih grešaka. Kvaliteta igre u ovome trenutku dosta je jaka. Sutra protiv Italije moramo igrati još bolje", rekao je izbornik Daniele Santarelli.ZADAR Nakon četvrte pobjede u isto toliko nastupa u skupini C na Europskom prvenstvu u Zadru, 3-1 (25-19, 21-25, 25-17, 25-21) uspjeha protiv Mađarske, u hrvatskoj odbojkaškoj reprezentaciji svjesni su kako će u srijedu protiv Italije (21 sat) morati igrati mnogo bolje ukoliko žele nastaviti pozitivnu seriju.


“Današnju utakmicu odigrali smo malo nervozno. Možda jer su igračice shvatile da radimo dobre stvari i ako nastavimo igrati ovim tempom, zaista ćemo puno postići. Samim time pritisak je jači. Bili smo nervozni posebice na ‘break’ poenima. U prvome setu napravili smo šest pogrešaka servisa. To je za nas veliki problem u ovome trenutku natjecanja. No, sretan sam zbog toga jer se uspijevamo vratiti na pravi put. Znam svoje igračice i trebamo ostati na visokoj razini igre, bez nepotrebnih grešaka. Kvaliteta igre u ovome trenutku dosta je jaka. Sutra protiv Italije moramo igrati još bolje“, istaknuo je izbornik Daniele Santarelli.


“Pobijedile smo i sretne smo zbog toga. Ekipa Mađarske nije lagana, no nije nam prvi put da igramo s njima. Uvijek je s njima borba. Igraju brzo. Mi smo danas griješile kod servisa. Nekada nam se zna zaredati nekoliko promašenih servisa u najboljoj namjeri da suparnicama otežamo igru”, napomenula je Beta Dumančić.
“Nije možda bila najkvalitetnija naša utakmica s Mađarskom, no najvažnije je da smo pobijedile i osvojile nova tri boda. Ovo nam je uostalom prvi izgubljeni set na turniru. Sutra ćemo dati sve od sebe protiv Italije koja, čini mi se, nije u najboljoj formi nakon nedavnog nastupa na Olimpijskim igrama. To moramo iskoristiti”, dodala je Matea Ikić.


Dvoboj Hrvatske i Italije bit će sraz dviju neporaženih ekipa u Zadru, pobjednice će osigurati prvo mjesto u skupini, dok će poražene u osminu finala, koja će se igrati u Beogradu, s druge pozicije.