Hrvoje Horvat

Izbornik Hrvatske nakon teškog poraza: “Nervoza je bila prisutna, ali nismo podcijenili Crnu Goru”

Portal Novilist.hr

Hrvoje Horvat/Foto REUTERS

Hrvoje Horvat/Foto REUTERS

Matematika je takva, znali smo da ulazimo u nokaut fazu i znamo što ovaj rezultat znači. Moramo se skupiti i bolje izgledati, a ne ovako nervozno - kaže Horvat



BUDIMPEŠTA Hrvatski rukometaši teško su poraženi od Crne Gore (32:26) na startu druge faze Europskog prvenstva. Kauboji su tim rezultatom praktički ostali bez šanse za plasmanom u polufinale, a izbornik Horvat nakon utakmice je izjavio kako nisu podcijenili susjede.


– Otvorili smo nervozno, nismo uspjeli igrati našu igru. Nervoza je bila prisutna, promašivali smo otvorene šanse na početku. Nismo se trebali obazirati na rezultat, bio je dogovor da ne gledamo semafor bez obzira na to što se događa. Htjeli smo u pet ili deset minuta slomiti suparnika koji je igrao strpljivo, a golman im je povezao nekoliko obrana. Nismo se uspjeli braniti, ovo je zaslužena pobjeda Crne Gore – rekao je izbornik Hrvatske Hrvoje Horvat nakon utakmice.


– Jesmo li podcijenili Crnu Goru? Nismo, oni imaju kvalitetu, nismo ih podcijenili. Možda smo htjeli prerano riješiti utakmicu u svoju korist, ali nema opravdanja za poraz. Daljnje utakmice? Matematika je takva, znali smo da ulazimo u nokaut fazu i znamo što ovaj rezultat znači. Moramo se skupiti i bolje izgledati, a ne ovako nervozno.