Košarka

Izbornik Hrvatske nakon nove uvjerljive pobjede: “Na gostovanjima teško možemo očekivati iste susrete”

Katarina Blažević

Foto M. GRACIN

Foto M. GRACIN

Pun pogodak za mene je dolazak Jasmina Repeše koji je tu na svakom treningu, kojem se uvijek mogu obratiti za neki savjet. To je čovjek pun iskustva i uvijek je spreman dati savjet, a nije nametljiv - dodao je Sesar



OPATIJA Dvije uvjerljive pobjede Hrvatske protiv kvalitetom ipak podosta lošijih protivnika rezime je prve polovice zadnjeg kruga pretkvalifikacija za EuroBasket 2025. Kako je izbornik Luksemburga Ken Diederich i naglasio na konferenciji za medije, tek četvorica njegovih igrača živi od košarke, dok ostatak ima i “pravi” posao…


Sesarovi igrači danas imaju slobodan dan, a od sutra do srijede nastavljaju pripreme u Opatiji uoči gostovanja u Irskoj (29. srpnja) i Luksemburga (2. kolovoza).


– Odigrali smo utakmicu na visokom nivou i moram reći da sam puno zadovoljniji napadačkim dijelom koji smo imali u kontinuitetu nekih 35 minuta, izuzev one dvije ili tri početne minute u trećoj četvrtini. Sve ostalo je bilo jako dobro ili zadovoljavajuće. Gostovanja? Teško je očekivati iste susrete. Moramo imati istu energiju, volju i želju. Na nama je da taktički postavimo neke nove detalje. Protiv Luksemburga smo ubacili dodatnu zonsku akciju, ubacili smo jedan napad koji nam je prošao svaki put – kaže Josip Sesar.




Novom izborniku u premijernim je utakmicama pomogao i novi sportski direktor.


– Pun pogodak za mene je dolazak Jasmina Repeše koji je tu na svakom treningu, kojem se uvijek mogu obratiti za neki savjet. To je čovjek pun iskustva i uvijek je spreman dati savjet, a nije nametljiv.