Hrvatska boksačica

Ivana Habazin ove se subote u Dubaiju vraća u ring: “Layla je legenda ženskog boksa, ali njezino je vrijeme na zalasku”

Davor Petrović

PRVI MEČ U VELTERU NAKON 2014. GODINE – Ivana Habazin/Foto PIXSELL

PRVI MEČ U VELTERU NAKON 2014. GODINE – Ivana Habazin/Foto PIXSELL

Laylino povlačenje iz meča sa mnom bilo je zanimljivo promotorima iz Dubaija. Zato su me odlučili staviti kao co-main event, a Layla će biti glavni događaj kako bi najavili našu borbu za lipanj ove godine - kaže Habazin



ZAGREB Iako je meč Ivane Habazin s Laylom McCarter nekoliko puta odgađan te na kraju i otkazan, najbolja hrvatska boksačica ipak će izaći u ring, i to već ove subote u Dubaiju.


– Trenutačno još ne znam tko će mi biti protivnica, ali meni je najvažnije da nakon šest i pol godina boksam u velter kategoriji. Posljednji sam meč u velteru imala 2014. godine, a nakon toga sam boksala u težim kategorijama. Smatram da sam brža i pokretljivija u velteru jer moj stil nosi puno kretnje, a oštrina udarca je bolja, pa i reakcija – objašnjava Ivana.


Gdje je zapeo meč s Laylom McCarter?


– Još sam u siječnju otišla na pripreme u SAD jer mi je tamo trener i trening-kamp. Taj je meč nekoliko puta odgađan, a onda je Laylin menadžer od promotora tražio drugačije uvjete od onih prvotno dogovorenih. Promotor nije pristao i oni su rekli da Layla neće boksati sa mnom. Trebala sam ostati na tom eventu, ali se ispostavilo da promotor radi sve u interesu da se to ne dogodi. Zato je moj menadžer odlučio da nećemo čekati jer sam već četiri mjeseca u punom treningu.


Kako je došlo do meča u Dubaiju?




– U međuvremenu je Layla objavila da tamo boksa. Moj je menadžer stupio u kontakt s organizatorima i objasnio im je što se dogodilo. Kada su rekli da Layla neće boksati sa mnom, nisu javili da imaju drugi event. Prema tome, sigurna sam da ona taj meč ne želi kako ne bi riskirala poziciju za meč s Jessicom McCaskill za sve titule. Laylino povlačenje iz meča sa mnom bilo je zanimljivo promotorima iz Dubaija. Zato su me odlučili staviti kao co-main event, a Layla će biti glavni događaj kako bi najavili našu borbu za lipanj ove godine koja će također biti u Dubaiju.


Ona je legenda ženskog boksa i borba s njom je idealna za povratak na veliku scenu. Ne bojim se nikoga, respektiram svakoga, ali mislim da je njezino vrijeme na zalasku. Taj sam meč priželjkivala duže vrijeme i nadam se da će se u lipnju napokon dogoditi.