Pogled iz vratarevog prostora

Ivan Stevanović uoči nove utakmice Hrvatske: “Za nas ovaj turnir tek sada počinje”

Ivan Stevanović/Foto Arhiva NL

Ivan Stevanović/Foto Arhiva NL

Pred nama je tako u subotu Argentina, a ona je svakako naš najozbiljniji suparnik s kojim smo se dosad susreli na ovom Svjetskom prvenstvu. Mislim da su sigurno bolji od Katara. Argentinci igraju na svoj način, riječ je o jednom vrlo lepršavom rukometu



S Bahreinom smo konačno gledali jednu mirnu utakmicu na ovom Svjetskom prvenstvu. Vidi se da smo ovog puta odigrali utakmicu koju smo priželjkivali. Odmah smo na početku vrlo čvrstom obranom zauzdali Bahreince, a napad je također obavljao svoje te smo brzo stekli visoku prednost. Poslije toga smo čitavo vrijeme kontrolirali događanja na terenu i sigurno smo išli k pobjedi, osvajanju očekivanih bodova.


Kada govorim o dobrim stvarima, mislim tu i na činjenicu da su se izrotirali svi igrači, pritom nam se nitko nije ozlijedio. Vidi se da je golman Šego stvarno u odličnoj formi bez obzira na činjenicu da je bio ozlijeđen. Isto tako Karačić je odlično asistirao na crtu prema Mariću i to više puta, što pokazuje da je također spreman. To je vrlo važno u situaciji kada smo vjerojatno ostali bez Cindrića do kraja prvenstva. Znači, prvo smo izgubili Cindrića, no sada smo dobili Karačića. Sve u svemu mislim da je ovo s Bahreinom bila jedna odlična utakmica za nas.


Priželjkivali smo te minute kada će i Domagoj Duvnjak moći malo sjesti na klupu i odmoriti se, to se sada i dogodilo. Ta činjenica je jako važna zato što za nas zapravo ovaj turnir tek sada počinje. Tek nam sada, naime, nailaze suparnici koji su ozbiljniji od ovih s kojima smo dosad igrali u Egiptu. Stoga će nam tu u tim utakmicama »Dule« biti više nego potreban i sigurno je da ćemo ga koristiti puno više u zoni »5-1« kao isturenoga igrača. On se na toj poziciji jako puno troši jer je to jako teško igrati u kombinaciji s napadom, gdje također stalno igra. Kada sve to uzmemo u obzir, jako je dobro da smo ga malo poštedjeli.




Za nas pravi ispiti na turniru tek počinju. Pred nama je tako u subotu Argentina, a ona je svakako naš najozbiljniji suparnik s kojim smo se dosad susreli na ovom Svjetskom prvenstvu. Mislim da su sigurno bolji od Katara. Argentinci igraju na svoj način, riječ je o jednom vrlo lepršavom rukometu. U reprezentaciji pritom imaju dosta igrača koji igraju u Europi i svakako da su jedna vrlo ozbiljna reprezentacija.


Stoga će to svakako biti jedna teška utakmica, puno teža od ove. Visokom smo pobjedom dobili puno samopouzdanja s kojim idemo u sljedeći susret. Uoči Argentine imamo dan odmora i svi su zdravi, što je jako važno. Optimist sam i vjerujem da ćemo ovu utakmicu s Argentinom prelomiti u našu korist.