KOMENTAR NA ZLATO s EP-A

Ivan Martinac nakon povijesnog uspjeha hrvatskih karatista: “Pokazali smo im tko je gazda kod kuće”

Ivana Vaupotić

Hrvatski karatisti/Foto: PIXSELL

Hrvatski karatisti/Foto: PIXSELL

Očekivali smo i vjerovali u zlato, a sada nam se sve napokon isplatilo. Sretni smo što smo europsko zlato osvojili upravo u Hrvatskoj - poručio je Riječanin Zvonimir Živković



RIJEKA Hrvatska muška karate reprezentacija u sastavu Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac i Karlo Raguž osvojila je zlatno odličje u ekipnim borbama na Europskom prvenstvu, što je jučer završilo u Poreču. Hrvatski su karatisti u finalu pobijedili Crnu Goru 3:0 i osvojili jubilarno, 100. odličje s velikih natjecanja od 1992. godine. Najveći je ovo uspjeh hrvatskih karatista nakon ekipnih bronci u Guadalajari 2019. godine, Izmit-Kocaeliju 2017. i Zürichu 2011. godine.


– Hvala svim dečkima koji su se srcem borili za Hrvatsku kao lavovi. Naš je cilj ispunjen – rekao je Anđelo Kvesić, koji je otvorio povijesni finale i crnogorskog predstavnika Nenada Dulovića svladao 3:1.


– Meni je kao kapetanu ekipe pripala čast da otvorim meč i povedem ekipu k pobjedi i zlatu. Borio sam se s odličnim borcem, koji je lakši i manji od mene, tako da sam borbu morao taktički odraditi. Uspio sam povesti 3:0, a prednost je bila prevelika da bi je protivnik mogao stići – dodao je Kvesić, nakon kojega je na tatami dvorane Žatika u Poreču izašao Riječanin Zvonimir Živković, kojemu je Predrag Smolović predao borbu zbog ozljede (3:0).




– Očekivali smo i vjerovali u zlato, a sada nam se sve napokon isplatilo. Sretni smo što smo europsko zlato osvojili upravo u Hrvatskoj – poručio je Zvonimir Živković.


Točku na i povijesnom uspjehu hrvatskih karatista u Poreču stavio je Ivan Martinac, nakon čijeg se preokreta u borbi s Marijem Hodžićem (3:2) Žatikom zaorilo Svijet voli pobjednike, uspješnica vinkovačke skupine Colonia.


– Meni je pripala čast da budem treća, odlučujuća ploča i Hrvatskoj donesem europsko zlato o kojem smo svi sanjali cijeli život. Dobili smo priliku na domaćem terenu ostvariti povijesni uspjeh i mi smo je iskoristili. Ovo zlato je potpuno zasluženo, pokazali smo tko je gazda kod kuće – rekao je Ivan Martinac.