Tenis

Italija osigurala pobjedu protiv Hrvatske, Berrettini bolji od Ćorića

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Ćorić je odlično otvorio meč te je poveo 3-0, ali prednost breaka nije zadržao do kraja seta. Kod 4-2 za Ćorića najbolji talijanski tenisač briše minus, oduzima početni udarac hrvatskom tenisaču i vraća neizvjesnost u prvoj dionici



BOLOGNA Talijanski tenisač Matteo Berrettini bio je bolji od Borne Ćorića 6-7(4), 6-2, 6-1 čime je Italija osigurala pobjedu protiv Hrvatske u 1. kolu skupine A Davis Cupa, kojem je domaćin Bologna.


U prvom susretu dana Lorenzo Musetti je svladao Bornu Goju 6-4, 6-2. U nastavku dana još će se odigrati dvoboj parova, ali susret Nikole Mektića i Mate Pavića protiv Fabija Fognijija i Simonea Bolellija neće imati utjecaja na konačan rezultat s obzirom na nedostižnih 2-0 Talijana.


Ćorić je odlično otvorio meč te je poveo 3-0, ali prednost breaka nije zadržao do kraja seta. Kod 4-2 za Ćorića najbolji talijanski tenisač briše minus, oduzima početni udarac hrvatskom tenisaču i vraća neizvjesnost u prvoj dionici koja se na kraju odlučivala u tie-breaku. U završnici seta Ćorić je ipak bio bolji, poveo je 5-1 i 6-2 te dočekao pogrešku Talijana na forhendu za 1-0 u setovima.




No, Berrettinija takav kraj prvog seta nije uzdrmao. Odmah je napravio break, poveo je 3-0 te tada propustio čak četiri break prilike za 4-0. Kod 4-2 je Ćorić propustio jednu break šansu za povratak i potom posustao pred novim naletima domaćeg igrača.


U prvom gemu trećeg seta Ćorić je odmah imao jednu šansu za break i rano vodstvo, no Berrettini je isplivao i iz tih problema te nakon 1-1 vezao pet gemova u nizu za talijansko slavlje.


Ispred Hrvatske su još mečevi protiv Švedske u četvrtak te u subotu protiv Argentine, a na završni turnir u Malagu plasirat će se dvije najbolje reprezentacije.