Prva HNL

Istra 1961 slavila nakon četiri mjeseca, Puljani na krilima Belje svladali Slaven Belupo

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Bila je to prva pobjeda Istre 1961 nakon 28. siječnja (Gorica), a između ta dva slavlja pulska momčad je ostvarila sedam neodlučenih rezultata i sedam poraza



PULA Nogometaši Istre 1961 od sezone su se oprostili domaćom pobjedom. U ogledu 36. kola Prve HNL Istra 1961 na domaćem terenu je svladala Slaven Belupo 3-1 (0-0).


Bila je to prva pobjeda Istre 1961 nakon 28. siječnja (Gorica), a između ta dva slavlja pulska momčad je ostvarila sedam neodlučenih rezultata i sedam poraza. Svi su golovi postignuti u nastavku susreta, a igrač utakmice bio je domaći napadač Dion Drena Beljo koji je dao dva gola. Još je jedan za Istru 1961 dodao Bande, a za goste Zvonarek.


U prvom poluvremenu se igralo otvoreno te su obje momčadi prijetile, no nekoliko dobrih pokušaja s obje strane nisu završavali pogocima.




Utakmica je prelomljena početkom drugog poluvremena. Prvo je Paracki napravio prekršaj na Mlinaru nakon kojeg je Dion Drena Beljo u 48. minuti bio precizan s bijele točke za 1-0 domaćina. Bio je to 14. ligaški pogodak Belje ove sezone te je trenutačno treći strijelac lige. Već u 54. minuti je bilo 2-0 nakon pogotka Bandea koji je samo nekoliko trenutaka ranije promašio izglednu šansu.


Nastavile su se nakon toga nizati prilike na obje strane, a Istra 1961 je od 71. minute ostala s igračem manje nakon drugog žutog kartona Blagojevića. Pet minuta kasnije Slaven Belupo je smanjio na 1-2. Nakon što je Majkić obranio udarac Bogojevića na odbijenu loptu najbrže je reagirao strijelac Zvonarek. Dalje od tog jednog počasnog gola gosti nisu mogli, a u samom finišu su primili novi pogodak.


Zablistao je ponovno Beljo koji je ovaj put ispremiješao cijelu gostujuću obranu, postigao svoj 15. gol u sezoni i zapečatio pobjedu.


Od prije je bilo poznato kako Istra 1961 sezonu završava na devetom, a Slaven Belupo na sedmom mjestu.


U nastavku dana još će utakmicu ovog kola odigrati Lokomotiva i Šibenik, dok ligaška sezona završava subotnjim susretima Rijeke i Hrvatskog dragovoljca, Gorice i Osijeka te za sam kraj Dinama i Hajduka.


Nakon svega još će se 26. svibnja odigrati finale Kupa na Poljudu između Hajduka i Rijeke.