Odluka premijera

I u Australiji se vraćaju gledatelji na tribine, dopušteno do deset tisuća ljudi

Hina

Najava australskog premijera došla je dan prije početka Super Rugby Aotearoa//Foto REUTERS

Najava australskog premijera došla je dan prije početka Super Rugby Aotearoa//Foto REUTERS

Dopustit ćemo dolazak publike na stadione i na druga mjesta gdje se održavaju sportska natjecanja s maksimalnim kapacitetom do 40.000 mjesta - rekao je australski premijer



MELBOURNE Australija će ukinuti pravilo da se utakmice i sportska natjecanja održavaju bez gledatelja zbog pandemije koronavirusa i od srpnja će dopustiti na stadionima do 10.000 gledatelja, objavio je u petak australski premijer Scott Morrison.


“Dopustit ćemo dolazak publike na stadione i na druga mjesta gdje se održavaju sportska natjecanja s maksimalnim kapacitetom do 40.000 mjesta”, rekao je Morrison.


Pandemija Covida-19 je bila dosta ograničena u Australiji u kojoj je 7.285 osoba bilo zaraženo, a 102 umrlo od tog virusa tako da su rugby i australski nogomet već nastavili svoja natjecanja.




No, u srpnju neće biti dopušteno stopostotno popunjavanje kapaciteta nego samo 25 posto i svaki će navijač morati poštivati stroga pravila socijalne distance. Ovo popuštanje mjera se ipak ne odnosi na velike stadione s kapacitetom većim od 40.000 mjesta.


Najava australskog premijera došla je dan prije početka Super Rugby Aotearoa, skraćene verzije Super Rugby natjecanja na Novom Zelandu  koje će biti prvo veće svjetsko natjecanje koje će otvoriti vrata publici.