Izbornik nakon poraza

Hrvoje Horvat: “Nemam što zamjeriti igračima, začepili smo usta onima koji pričaju da se ne borimo”

Portal Novilist.hr

Hrvoje Horvat/Foto REUTERS

Hrvoje Horvat/Foto REUTERS

Već sam rekao prije utakmice, uzmite Dancima 13-14 igrača i nama sve vratite pa ćemo vidjet. Žalim za dečkima koji su tu po karantenama, koji se testiraju svaki dan, za ničim drugim ne žalim... - kaže izbornik Hrvatske



BUDIMPEŠTA Hrvatski rukometaši hrabro su se borili protiv jake Danske, bili blizu iznenađenju, ali na kraju su ipak upisali poraz i tako ostali bez ikakve šanse za plasmanom u polufinale i borbom za europsku medalju.


– Apsolutno nemam što zamjeriti, spojili smo jedan i pol trening bez izostanka. Začepili smo usta onima koji pričaju da se ne borimo. Dečki su bili sigurni u sebe, borili su se i mislim da su svi dali sve od sebe. Pokazali smo veliko srce, tako je bilo cijeli turnir – rekao je izbornik Hrvoje Horvat nakon utakmice, potom se osvrnuvši na velik broj izostanka zbog koronavirusa.


– Vidjeli ste danas Francusku kako je odigrala bez Islanda, vjerujem da im neće zamjeriti da se nisu borili jer nisu imali nekoliko važnih igrača. Već sam rekao prije utakmice, uzmite Dancima 13-14 igrača i nama sve vratite pa ćemo vidjet. Žalim za dečkima koji su tu po karantenama, koji se testiraju svaki dan, za ničim drugim ne žalim… Veselio sam se prvenstvu, htio sam napraviti neke stvari u smjeru budućnosti hrvatskog rukometa, ali je ispala na kraju improvizacija.