Povici s tribina

Hrvatsku ipak čeka kazna nakon velike pobjede, UEFA zbog navijača pokrenula postupak

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Događa nam se u kontinuitetu da navijači koji se na slažu s određenim sudačkim odlukama koriste neprimjerena skandiranja zbog kojih ćemo sigurno biti kažnjeni i ovaj put - kaže voditelj odjela za sigurnost HNS-a Jurica Jurjević



RIJEKA Hrvatska je jučer rezultatom 4:2 nakon produžetaka pobijedila Nizozemsku i plasirala se u finale Lige nacija, a UEFA je već danas pokrenula postupak protiv HNS-a jer su hrvatski navijači za vrijeme utakmice vikali rumunjskom sucu mađarske nacionalnosti “cigane, cigane.”


Voditelj odjela za sigurnost HNS-a Jurica Jurjević za Sportske novosti je rekao:


“Događa nam se u kontinuitetu da navijači koji se na slažu s određenim sudačkim odlukama koriste neprimjerena skandiranja zbog kojih ćemo sigurno biti kažnjeni i ovaj put. Nije uopće toliki problem financijska kazna koliko želimo poslati snažnu poruku da kao društvo moramo akceptirati kako tome nema mjesta i da je to neprihvatljivo.




Spletom okolnosti ovaj put sudac je iz Rumunjske, romska zajednica je jako brojna u toj državi. HNS je preuzeo definicije IHRA-e o osvješćivanju toga problema i prema Židovima i prema Romima, nama je to apsolutno nedopustivo. Takve nam se stvari ne smiju ponavljati, počevši već od finala.”


Na kraju je dodao: “Imali smo i ranije nekih skandiranja koja su srećom nestala sa stadiona nakon teških sankcija. Ne mora nam se dogoditi da nas UEFA brutalno kazni, da nam zatvori stadion u kvalifikacijama kako bismo postali svjesni o čemu se tu radi. Zato moramo biti pametni. Sto posto ćemo biti kažnjeni, to je neprihvatljivo.”