Zlatna liga

Hrvatskim odbojkašima premijerna pobjeda u Zadru, u petom setu pala je Sj. Makedonija

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

U petom setu uslijedila je ravnopravna i dramatična borba za pobjedu, a prvi put neka je momčad povela s dva razlike nakon 11-9 Sjeverne Makedonije



ZADAR Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija upisala je u petom kolu skupine B Zlatne Europske lige premijernu pobjedu, u Zadru je svladala Sjevernu Makedoniju s 3-2 (20-25, 25-17, 25-23, 15-25, 15-13).


Na samom startu bolje su se snašli igrači Sjeverne Makedonije te su prednost održali od početka do kraja za dobivanje prvog seta 25-20. Krajem prve dionice Hrvatska je pokazala znakove buđenja, a bolja igra se nastavila u drugom setu kada su hrvatski igrači imali stalnu prednost i dobili taj dio igre s 25-17.


Izjednačena borba vodila se u trećem setu kada su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, ali je u završnici ipak spretnija bila Hrvatska i povela 2-1 u setovima nakon 25-23. U prvom međusobnom ogledu, u Skopju, ove su dvije reprezentacije odigrale pet setova, a tako je bilo i u Zadru jer je Sjeverna Makedonija dobila četvrti set 25-15.




U petom setu uslijedila je ravnopravna i dramatična borba za pobjedu, a prvi put neka je momčad povela s dva razlike nakon 11-9 Sjeverne Makedonije. No, Hrvatska je izbrisala zaostatak, a potom i kod 14-13 iskoristila prvu meč loptu za premijerno slavlje.


Na uvodna tri gostovanja hrvatski odbojkaši su tri puta gubili, od Belgije 1-3, Ukrajine 0-3 i Sjeverne Makedonije 2-3. U prvom domaćem dvoboju, u Zadru, također je upisan poraz od Ukrajine bez osvojenog seta, a u zadnjem susretu Hrvatska će u nedjelju, također u Zadru, igrati protiv Belgije.


S obzirom da se završni Final Four ovog natjecanja održava u Zadru Hrvatska bez obzira na plasman ima osiguran nastup na završnom turniru kao domaćin. Final Four je na rasporedu 24. i 25. lipnja, a osim Hrvatske na njemu će nastupiti pobjednici skupina.


U drugom susretu petog kola skupine B Ukrajina je pobijedila Belgiju 3-0 (25-21, 25-14, 25-13).