Put do odličja

Hrvatski predstavnici u boksu saznali prve protivnike na OI: Ćaćić protiv Amerikanke, a Plantić protiv Jordanca

Hina

NIkolina Ćaćić i Luka Plantić s trenerima

NIkolina Ćaćić i Luka Plantić s trenerima

Zadovoljni smo ždrijebom. Mogao je biti lakši, ali i teži. Sad ćemo se fokusirati na Jordanca i samo nas on zanima. Bude li to kako planiramo, možemo razmišljati unaprijed, ali sad smo fokusirani na prvi meč, kazao je Plantićev trener Tomislav BašićTOKIO Hrvatski predstavnici u boksu na Olimpijskim igrama u Tokiju, Nikolina Ćaćić u kategoriji do 57 kilograma i Luka Plantić u kategoriji do 81 kilograma, saznali su kako će na putu do odličja morati pobijediti najbolje.


Ćaćić će prvi put u ring već u subotu oko 4.15 sati po hrvatskom vremenu, a suparnica će joj biti 21-godišnja Amerikanka Yarisel Ramirez. Ramirez je porijeklom Kubanka rođena u Guantanamu, svjetska juniorska prvakinja iz 2015. i brončana s Panameričkih igara 2019. godine.


U slučaju pobjede, u osmini finala očekuje ju dvoboj protiv iskusne 32-godišnje Kanađanke Caroline Veyre u ponedjeljak, dok bi u eventualnom četvrtfinalu za suparnicu imala po stručnim procjenama najbolju boksačicu u kategoriji Talijanku Irmu Testu, od koje je izgubila na nedavnim kvalifikacijama za OI u Parizu, ili Irkinju Michaelu Walsh, osvajačicu srebra i bronce s europskih prvenstava.
“Ne znam tko je Amerikanka niti tko je eventualna sljedeća suparnica Kanađanka. Ne namjeravam ih previše gledati niti analizirati. Ako Nikolina namjerava biti prva, mora ih sve pobijediti, tako da idemo u meč s Amerikankom, pa ćemo vidjeti kako dalje”, rekao je trener naše prve boksačke olimpijke Franjo Kristić.


Plantić će prvi nastup imati u nedjelju u 13.25 sati po hrvatskom vremenu protiv Jordanca Adela Rivada Odaija Alhindawija (29), pobjednika azijskih kvalifikacija održanih upravo u Jordanu i brončanog s Azijskih igara 2014. godine. Sljedeći protivnik u srijedu bi mogao biti Meksikanac Rogelio Romero Torres (26), a u četvrtfinalu bi vjerojatno imao meč karijere protiv Kubanca Arlena Lopeza (28), olimpijskog pobjendika iz Rio de Janeira 2016. i svjetskog prvaka u kategoriji do 75kg.


“Zadovoljni smo ždrijebom. Mogao je biti lakši, ali i teži. Sad ćemo se fokusirati na Jordanca i samo nas on zanima. Bude li to kako planiramo, možemo razmišljati unaprijed, ali sad smo fokusirani na prvi meč”, kazao je Plantićev trener Tomislav Bašić.