Slijedi Norveška

Hrvatski odbojkaši uvjerljivo poraženi od Grčke u kvalifikacijama za EP

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Nakon dva odigrana kola Hrvatska ima pobjedu i poraz, prije četiri dana je sa 3-0 u Osijeku svladala Cipar, dok je Grčka na vrhu ljestvice s dvije pobjede



GLYFADA Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u susretu je 2. kola skupine E kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2023. godine izgubila na gostovanju u Glyfadi od Grčke sa 0-3 (12-25, 23-25, 15-25).


Hrvatska je bila konkurentna domaćem sastavu samu u drugom setu tijekom kojega je bila u stalnom vodstvu sve do rezultata 23-22, no onda je Grčka osvojila tri poena zaredom te riješila i tu dionicu u svoju korist.


Nakon dva odigrana kola Hrvatska ima pobjedu i poraz, prije četiri dana je sa 3-0 u Osijeku svladala Cipar, dok je Grčka na vrhu ljestvice s dvije pobjede. U skupini su još Cipar, koji je na omjeru 1-1, te Norveška koja je na omjeru 0-2.




Izravni plasman na EP izborit će pobjednik skupine te još pet od sedam najboljih drugoplasiranih reprezentacija.


Sljedeći susret Hrvatska će igrati u srijedu u osječkom Gradskom vrtu protiv Norveške. Predstoje još ogledi u Norveškoj 14. kolovoza, domaći dvoboj protiv Grčke 17. kolovoza i gostovanje na Cirpu 20. kolovoza.