Pretkvalifikacije za EP

Hrvatski košarkaši sutra dočekuju Švicarsku u Opatiji, ulaznica još uvijek ima: “Nema opuštanja, ovo je zadnji susret uoči EP-a”

Katarina Blažević

Toni Perković i Damir Mulaomerović/Foto M. LEVAK

Toni Perković i Damir Mulaomerović/Foto M. LEVAK

Apelirao sam na igrače da nema opuštanja, ovo je posljednja utakmica pred Europsko prvenstvo. Najvažniji su angažiranost, ozbiljnost i maksimalan pristup pred utakmicu - rekao je izbornik Mulaomerović



OPATIJA Hrvatska košarkaška reprezentacija sutra od 20 sati u opatijskoj dvorani Marino Cvetković protiv Švicarske igra drugi susret pretkvalifikacija za EuroBasket 2025. Momčadi izbornika Damira Mulaomerovića to je ujedno zadnja provjera uoči ovogodišnjeg EuroBasketa. Prvu utakmicu na europskoj smotri Hrvatska će odigrati 2. rujna protiv Grčke.


– Roster je isti kao u prošloj utakmici. Prvi dio, utakmicu protiv Poljske, smo odradili na najbolji mogući način – pobjedom. Očekuje nas utakmica protiv Švicarske koja je pobijedila Austriju i smatram da je sutrašnja utakmica jako bitna. Prije svega u energetskom pristupu kojeg ćemo prikazati. Svjesni smo da danas više nema loših ekipa. No, ako smo pravi, kao što smo bili u drugom poluvremenu protiv Poljske, naravno da smo kvalitetnija ekipa i trebamo to sutra pokazati. Apelirao sam na igrače da nema opuštanja, ovo je posljednja utakmica pred Europsko prvenstvo. Najvažniji su angažiranost, ozbiljnost i maksimalan pristup pred utakmicu – rekao je izbornik Mulaomerović.


Izbornik Hrvatske pozvao je sve na utakmicu u Opatiji, ulaznica još uvijek ima te se mogu sutra kupiti i u opatijskoj dvorani.




– Drago mi je što ćemo igrati u Opatiji i ovim se putem želim i zahvaliti svim ljudima koji su nam pružili sjajno gostoprimstvo, ovdje u Opatiji i u Rijeci ranije. Imali smo zaista dobre uvjete i smatram da smo se jako dobro spremili za ono što nas čeka.


Toniju Perkoviću nadolazeći EuroBasket bit će prvo veliko natjecanje sa seniorskom momčadi. Ali prvo slijedi Švicarska.


– Sigurno nas danas čeka teška utakmica, ali sve je na nama jer smatram da ipak imamo kvalitetu više od njih. Samo to moramo pokazati na terenu. Nadam se da sam spreman za EuroBasket. Uzbuđen sam, još realno nisam ni svjestan što me čeka, ali imam, po meni, najbolje moguće mentore – od Simona, Bogdanovića, Šarića, Hezonje… koji će sigurno biti tu što god bude trebalo – zaključio je Toni.