KUP PRVAKINJA

Hrvatske viceprvakinje boćarice Čavle Škole boćanja sudjelovat će u elitnom klupskom natjecanju

Valentina Prokić

Grobničke boćarice

Grobničke boćarice

Čavjanke će od 25. do 28. lipnja igrati na Kupu prvakinja u Saint Vulbasu zajedno s predstavnikom Slovenije, Italije i domaćina iz Francuske.



RIJEKA Boćarice Čavle Škole boćanja sudjelovat će na Kupu prvakinja, najjačem klupskom natjecanju. Nakon odustajanja Labina, ovogodišnjih osvajačica naslova prvakinja Hrvatske, HBS je upit za sudjelovanje poslao na adresu viceprvakinja iz Čavle Škole boćanja.


Tako će Čavjanke od 25. do 28. lipnja igrati na Kupu prvakinja u Saint Vulbasu zajedno s predstavnikom Slovenije, Italije i domaćina iz Francuske.


Kup prvakinja posljednji se put održao 2019. godine u Boćarskom domu Hrastenica na Čavlima, ali s osam klubova. Ove je godine Svjetska boćarska federacija (FIB) broj klubova smanjila na četiri. Najbolji rezultat Čavle Škole boćanja bilo je drugo mjesto 2015. godine, godinu kasnije bile su treće, a tada se također igrao format s četiri ekipe. Prije dvije godine Čavjanke su bile pete, godinu ranije 2018. osvojile su treće mjesto.




Čavle Školi boćanja na Kupu prvakinja pridružit će se i boćarica Labina, Nives Jelovica, jer propozicije FIB-e dopuštaju da se ekipa pojača s jednom igračicom iz drugog kluba iste države.