Tenis

Hrvatske tenisačice osigurale ukupan trijumf nad Estonijom. Ružić slavila u drugom dvoboju

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Za prvo mjesto u grupi, koje donosi borbu za promociju u Euro-afričku skupinu 1, borit će se reprezentacije Hrvatske i Sjeverne Makedonije



VILNIUS Pobjedama Antonije Ružić i Lee Bošković hrvatske tenisačice su nakon pojedinačnih dvoboja osigurale ukupan trijumf nad reprezentacijom Estonije u dvoboju 2. kola grupe A na turniru Euro-afričke skupine 2 Billie Jean King Cupa, koji se održava u glavnom litavskom gradu Vilniusu.


Nakon što je 24-godišnja Zagrepčanka Lea Bošković (WTA – 214.) donijela prvi bod pobijedivši Elenu Malyginu (WTA – 370.) sa 6-2, 6-3, ukupnu pobjedu izabranicama Marina Bradarića osigurala je 21-godišnja Međimurka Antonia Ružić (WTA – 210.), koja je sa 6-4, 7-6 (2) svladala nekadašnju 15. igračicu svijeta, 38-godišnju veteranku Kaiju Kanepi (WTA – 225.).


Tako će dvoboj parova biti samo formalnost, jer je izvjesno da će Estonke natjecanje završiti na trećem mjestu u grupi, a da će se za prvo mjesto u grupi, koje donosi borbu za promociju u Euro-afričku skupinu 1, u srijedu boriti reprezentacije Hrvatske i Sjeverne Makedonije, koja je u ponedjeljak pobijedila Estoniju (2-1).




Dvoboj Ružić i Kanepi je u prvom setu donio sedam ‘breakova’. Kanepi je u prvom gemu oduzela servis hrvatskoj tenisačici, da bi Ružić s dva ‘breaka’ i nizom od tri gema došla do prednosti 3-1. No, potom je Estonka u sljedeća četiri gema dvaput oduzela servis Hrvatici, još jednom izgubila i svoj, ali je izjednačila na 4-4. No, Ružić je još jednim ‘breakom’ u desetom gemu osvojila prvi set.


Antonia je povela sa 3-1 oduzevši Kanepi servis u četvrtom gemu drugog seta, ali je Estonka odmah vratila izgubljeno. Do desetog gema više nije bilo prilika za ‘break’, da bi Ružić kod vodstva 5-4 izborila meč-loptu na servis suparnice. Kanepi se izvukla i u sljedećem gemu napravila ‘break’. Međutim, nije uspjela odvesti meč u treći set, jer je Ružić novim ‘breakom’ izjednačila na 6-6 i izborila ‘tie-break’. U njemu je hrvatska reprezentativka bila daleko bolja te uz gubitak od samo dva poena došla do velike pobjede, svoje druge kad su u pitanju pojedinačni mečevi u Billie Jean King Cupu.